Video'nun Kenarlarında Oluşan Siyah Boşlukları Yok Etmek
-
Arkadaşlar kickass.to adresinden back to the future filmini indiriyorum. Ekran çözünürlüğüm 1920x1080. Fakat indirdiğim video'nun açıklama kısmında 1920x1080 yazmasına rağmen video'yu açtığımda 1920x1040 görüntü veriyor ekrana. Yani 40 pixel kaybım var. 20 pixel alttan ve 20 pixel yukarıdan.
İndirdiğim Dosya : https://kickass.to/back-to-the-future-trilogy-complete-bluray-1080p-dts-hd-x264-gry-t7891028.html
Aşağıdaki resimde video'nun nasıl göründüğüne bakabilirsiniz. 20 pixel alttan ve 20 pixel yukarıdan siyah alanlar var.

Video üzerinde sağ tık özellikler dediğimde ise width:1920px , height:1080px yazdığını görebilirsiniz aşağıdaki resimde.

Şimdi sorum şu : özellikler kısmında 1920x1080 px yazdığına göre neden 40 px siyah alanlar oluşuyor? Bu siyah alanları kaldıramaz mıyım?
-
sağ tarafta ki 4 6 8 2 tuşlarını kullanarak büyütüp kücültmeyi denedin mi hocam?
-
BLank bunu yazdı
sağ tarafta ki 4 6 8 2 tuşlarını kullanarak büyütüp kücültmeyi denedin mi hocam?
Şimdi denedim fakat video'nun orjinal hali bozuluyor galiba. 2 ve 8 tuşlarına bastığımda yukarı doğru uzadı ve siyah yerler kayboldu fakat orjinal halini bozuyor galiba. İnsanların yüzleri falan uzuyor sanırım. Benim istediğim ise video'yu tıkladığımda direkt siyah yerler gözükmeden video'nun açılması. Bunu nasıl yapabilirim?
-
Bu sorunu çözebilmiş değilim açıkçası. Back to the future videoları hala duruyor fakat siyah boşluklar var işte. Sanırım Back to the future filminin farklı bir versiyonunu indirip denemem lazım.