folder Tahribat.com Forumları
linefolder Yazılımlar / Diğer Programlar
linefolder Virtualbox Sanal Makinada Paylaşım Klasörü Oluşturmak

Virtualbox Sanal Makinada Paylaşım Klasörü Oluşturmak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek

Bayadır kullanmıyordum, ubuntu için mecbur kaldım kurulumları her haltı tamamladım paylaşım klasörünü halledemedim. Daha önce xp kullanıyodum sanal makinada net use x: \\vboxsvr\klasöradı  gibi bi komutlamı ne yapmıştım. Misafir eklentilerini yükledim, shared folderstan klasörü seçip auto mount ve read only yaptım. daha sonra komut satırında root yetkilerini alıp mount -t klasöradı mountpoint komutunu girdim ama klasör bulunamadı falan dedi.

Win7 kullanıyorum, sanal makinaya ubuntu kurdum, paylaşım klasörünü nasıl oluşturucam? Arattım googleda bi sürü sonuç geldi ama işime yarayan bi bilgi yakalayamadım, bilen vardır diye burda bi sorayım dedim

(Genelde ubuntu yüklü makinaya sanal makina ile win yüklenmiş ve ubuntudan windowsa var ama windowstan ubuntuya paylaşım klasörü nasıl açıcam bulamadım)

:)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek

mount -t \\vboxsf\klasöradı şeklinde giriyorum ubuntudan tepki vermiyo. Oluyomu olmuyomu anlayamadım bir türlü

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SARI
    SARI's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Kolay Gelsin Karşim !!!

Öncelikle Virtualbox'da hazırladığınız sanal makinelerin listelendiği yerde paylaşım klasörü oluşturmak istediğiniz sisteme sağ tıklayarak ayarları seçiniz. Sonra açılan pencerede paylaşılan dizinler olacak buradan paylaşım vermek istediğiniz klasörü seçiniz (Not: Türkçe Karakter ve Boşluk olmasın klasörde) böylece windows üzerindeki işlemimiz bitti.

Ubuntuyu açıp şu komutları girin.

sudo mkdir /mnt/wasd

sudo mount.vboxsf tahribat /mnt/wasd

tahribat => Windowsta c: sürücüsünde bulunan tahribat adındaki klasör.

wasd => ubuntuda mnt nin altındaki wasd adında klasör.

Anlamadığın biryer olursa pm at. Kız Yurdundan gelince cevaplarım :)

Ban Sebebi : Molrada Haarket Eiğtti için Bdnlaanı... Türkçe öğretmenliği okuyan arkadaşım sana ders verebilir admin arkadaş :)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek
    SARI bunu yazdı

Kolay Gelsin Karşim !!!

Öncelikle Virtualbox'da hazırladığınız sanal makinelerin listelendiği yerde paylaşım klasörü oluşturmak istediğiniz sisteme sağ tıklayarak ayarları seçiniz. Sonra açılan pencerede paylaşılan dizinler olacak buradan paylaşım vermek istediğiniz klasörü seçiniz (Not: Türkçe Karakter ve Boşluk olmasın klasörde) böylece windows üzerindeki işlemimiz bitti.

Ubuntuyu açıp şu komutları girin.

sudo mkdir /mnt/wasd

sudo mount.vboxsf tahribat /mnt/wasd

tahribat => Windowsta c: sürücüsünde bulunan tahribat adındaki klasör.

wasd => ubuntuda mnt nin altındaki wasd adında klasör.

Anlamadığın biryer olursa pm at. Kız Yurdundan gelince cevaplarım :)

kardeş onu biz de bulup denedik ama protocol error veriyor :) 1-2 saat aradım taradım uraştım olduramadım, başlarım klasörüne diyip dosyası usb belleğe atıp ordan aktardım

Toplam Hit: 1478 Toplam Mesaj: 4