folder Tahribat.com Forumları
linefolder Microsoft Windows Ailesi İşletim Sistemleri
linefolder Virtualboxda Kendi Kendine Harddisk Doluyor

Virtualboxda Kendi Kendine Harddisk Doluyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

Hocalar ben virtualboxda win 7 kurdum 1 gb disk alanıyla neyse kurdukdan sonra misafir eklentilerini yükledim virtualboxda ben reset atınca benim 900 mb yerimi aldığını söyledi makina tekrar açılınca ama ben hemen okeye bastım gitti  bu ne yeri aldı 900 mb okuamadım.

Sistem geri yükleme kapalı bu durum nedir bilen var mı? Tekrar format atmak istemiyorum.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

alanı dinamik mi seçtin fix mi ? 
    eğer alanı fix olarak kurduysan o kadar alan sistem kururlsa da kururlmasada oluşur hocam alır fiziki hdd den

vhd yi oluştururken nereye oluşturdun baktın mı? 

SeRDaR tarafından 08/Mar/14 22:32 tarihinde düzenlenmiştir

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    SeRDaR bunu yazdı

alanı dinamik mi seçtin fix mi ? 
    eğer alanı fix olarak kurduysan o kadar alan sistem kururlsa da kururlmasada oluşur hocam alır fiziki hdd den

vhd yi oluştururken nereye oluşturdun baktın mı? 

dinamik seçtim alanı ama 1 gb dolmadan alan yok diyor diskde bazı 300 mb bos oluyor bazen 0 ve kayıt yapılmıyor.VHD ye bakmadım.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

hoca sen 1 gb lık neden yer ayırıyorsun onu çözemedim ben sistem zaten minimim gereksinim olarak 32 bitte 16 gb 64 bit de 20 gb belirtmişken 
    ya da ben senin sorunumu yanlış anlıyorum 

SeRDaR tarafından 08/Mar/14 22:46 tarihinde düzenlenmiştir

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    SeRDaR bunu yazdı

hoca sen 1 gb lık neden yer ayırıyorsun onu çözemedim ben sistem zaten minimim gereksinim olarak 32 bitte 16 gb 64 bit de 20 gb belirtmişken 
    ya da ben senin sorunumu yanlış anlıyorum 

hocam yok zaten toplamda 4 gb yer verdim kurdu ama 1 gb zaten bomboş alandı bilgisayarıma girip baktığımda.Şimdi 120 mb kalmış görünüyor mesela.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

temp dosyası dolmuş olabilir, prefect dosyası dolmuş olabilir. Pagefile.sys bellek kullanımına göre boyuu artmıştır. Aynı şekilde hibernation açıksa hiberfil.sys dosyası oluşmuş olabilir.

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    torpedo_XL bunu yazdı

temp dosyası dolmuş olabilir, prefect dosyası dolmuş olabilir. Pagefile.sys bellek kullanımına göre boyuu artmıştır. Aynı şekilde hibernation açıksa hiberfil.sys dosyası oluşmuş olabilir.

hocam neyse suan 200 mb bir alan var yetiyor.Ama çok fazla kullanmadım işletim sistemini onlar dolmamıstır heralde.

Toplam Hit: 724 Toplam Mesaj: 7