Virtualboxda Kendi Kendine Harddisk Doluyor
-
Hocalar ben virtualboxda win 7 kurdum 1 gb disk alanıyla neyse kurdukdan sonra misafir eklentilerini yükledim virtualboxda ben reset atınca benim 900 mb yerimi aldığını söyledi makina tekrar açılınca ama ben hemen okeye bastım gitti bu ne yeri aldı 900 mb okuamadım.
Sistem geri yükleme kapalı bu durum nedir bilen var mı? Tekrar format atmak istemiyorum.
-
alanı dinamik mi seçtin fix mi ?
SeRDaR tarafından 08/Mar/14 22:32 tarihinde düzenlenmiştir
eğer alanı fix olarak kurduysan o kadar alan sistem kururlsa da kururlmasada oluşur hocam alır fiziki hdd den
vhd yi oluştururken nereye oluşturdun baktın mı? -
SeRDaR bunu yazdı
alanı dinamik mi seçtin fix mi ?
eğer alanı fix olarak kurduysan o kadar alan sistem kururlsa da kururlmasada oluşur hocam alır fiziki hdd den
vhd yi oluştururken nereye oluşturdun baktın mı?dinamik seçtim alanı ama 1 gb dolmadan alan yok diyor diskde bazı 300 mb bos oluyor bazen 0 ve kayıt yapılmıyor.VHD ye bakmadım.
-
hoca sen 1 gb lık neden yer ayırıyorsun onu çözemedim ben sistem zaten minimim gereksinim olarak 32 bitte 16 gb 64 bit de 20 gb belirtmişken
SeRDaR tarafından 08/Mar/14 22:46 tarihinde düzenlenmiştir
ya da ben senin sorunumu yanlış anlıyorum -
SeRDaR bunu yazdı
hoca sen 1 gb lık neden yer ayırıyorsun onu çözemedim ben sistem zaten minimim gereksinim olarak 32 bitte 16 gb 64 bit de 20 gb belirtmişken
ya da ben senin sorunumu yanlış anlıyorumhocam yok zaten toplamda 4 gb yer verdim kurdu ama 1 gb zaten bomboş alandı bilgisayarıma girip baktığımda.Şimdi 120 mb kalmış görünüyor mesela.
-
temp dosyası dolmuş olabilir, prefect dosyası dolmuş olabilir. Pagefile.sys bellek kullanımına göre boyuu artmıştır. Aynı şekilde hibernation açıksa hiberfil.sys dosyası oluşmuş olabilir.
-
torpedo_XL bunu yazdı
temp dosyası dolmuş olabilir, prefect dosyası dolmuş olabilir. Pagefile.sys bellek kullanımına göre boyuu artmıştır. Aynı şekilde hibernation açıksa hiberfil.sys dosyası oluşmuş olabilir.
hocam neyse suan 200 mb bir alan var yetiyor.Ama çok fazla kullanmadım işletim sistemini onlar dolmamıstır heralde.