Virüs Mü Desem Donanımsal Hata Mı Desem ??
-
sa müritler şimdi bundan 3 gün önce pc e rahat rahat giriyordum sonra gittim kuzenime 1 gün sonra eve geldim (tabi evde bende başka pc kullanan 1 kardeşim var) pc i açtım normal açıldı firefox a tıkladım tam açılırken hop pc kendii beklemeye alınıyor oturum kapatılıyor dio kapanıyo pc dedim firefox da sorun vardır firefox u sileyim dedim bilgisayarımdan prog ekle kaldır a gireyim dedim bilgisayarımı açtım hop gene aynı pc kendini beklemeye alıyor oturum kapatılıyor açtım kasayı bir güzel tüm baglantıları eldem geçirdim sorun yine var dedim olmayıcak böyle pc e format atayım sonra format yerinde c/d sil biçimlendir var benim windows c de d i sildim yeni de oluşturdum ok tusuyla yukarı cıkıyorum c e pc hop kendini kapatıyo :D yani anlıyacagınız c i biçimlendirmeye izin vermiyo manyak kapattım pc i yattım uyudum sabah kalktım bir daha dedim deneyeyim dedim acaba donanımsal bir sorun mu var die ilk ekran kartını cıkarıp onbord da açayım dedim açtım ana bir baktım ki c i biçimlendirdi neyse windows u yüklüyom sifre yazma yerine geldim b harfine basıyorum bf104 yazıyo q harfine basıyorum abidik gubidik şeyler yazıyo nokta ya basıyom gene aynı saçma sapan bir şey dedim bu böyle olmaz götüreyim bir bilgisayarcıya kapattım dışarı cıktım o gece kuzen beni zar zor inkna etti gittim yine onlarda kaldım sabah geldim pc sökücem dedim olm dur bir daha deneyeyim bir baktım oldu tıkır tıkır yazdım sonra normal olarak yükledim windows u açtım driver larını yükledim buraya kadar herşey normal sonra pes08 i yükledim başladım oynamaya bir baktım tekrar pc kendini beklemeye alıyor oturum kapatılıyor tekrar açtım pc i bu sefer gene yaptı kapatıp açtım pc i şuanda bir sorun yok 1 gündür rahat rahat kullanıyorum ama ne dir bu anlamadım gitti :S
-
bilgisayarının c ve d si ayrıysa yedeklerini al hepsine format at
eğer olmazsa BIOS a virüs girmiş olabilir Bıos u yeniden kur formattan sonra
sağlam bi antivirüs programı ile ram ekran kartı maillerin hard disklerin vs....heryeri tarat
pc ye taktığın usb cihazlarını (harici hdd, flash disk vs.) antivirüs ile taratmadan açma
hiçbiri olmadı diyorsan hard diske hard format atmayı dene (hard formatın nasıl olduğu Google de var)
sorun yazılımdan değil de donanımdan diyorsan pc nin ana parçalarını sök bi daha birleştir
-
Kuzenine gittiğin gün öncesine Sistem Geri yükleme.
-
bios a nasıl format atıcaz :D
Toplam Hit: 1612 Toplam Mesaj: 4