Virüsler Bulaşır Mı Oluşur Mu?
-
mesela hepatit veya herhangi bir virüs. benim kanımda hepatit olmamasına rağmen kan bulaşmış bir jileti ,başka birisi kullanıyor.
bu şekilde karşıdaki kişide herhangi bir virüs,hepatit vb bulaşabilir mi?
konu tamamen merak ettiğim için açılmıştır.
-
bildiğim kadarı ile taşıyan taşımayana kan teması ile virüsü bulaştırabilir...jilet ilede ala bulaşabilir
-
bulaşır ama şuda var sen aidsin senin jiletini kardeşin kullandı o zaman kardeşinin kanına baksana HIV Pozitif çıkıyor aids çıkmıyor mu neydi ben tam bilmiyorum araştır dedigime bakma
-
virüsler kolay çoğalır hızlı çoğalır ve çok zor şartlarda hayatta kalır. tabi hayatta olmaknın tanımına girersek bu cümlenin doğruluğu tartışılabilir fakat sonuç olarak günlük dildeki anlamıyla hayatta kalır.
oluşmalarınınsa kolay olmadığına inanıyorum. çünkü kolayca oluşsalar muhteşelen dünyada hayat kalmazdı.
-
hazır yakın konu varken aids vb hstalıklar oral sex yoluyla bulaşıyo mu bende bunu hep merak etmişimdir tam yanıtınıda bulamadım
-
my4 bunu yazdı
mesela hepatit veya herhangi bir virüs. benim kanımda hepatit olmamasına rağmen kan bulaşmış bir jileti ,başka birisi kullanıyor.
bu şekilde karşıdaki kişide herhangi bir virüs,hepatit vb bulaşabilir mi?
konu tamamen merak ettiğim için açılmıştır.
Evet bulaşır. Hepatitli kan demek virüs tarafından enfekte edilmiş kan demektir. Dolayısı ile o kan senin kanınıda enfekte eder.
-
piiiranha9242 bunu yazdı
hazır yakın konu varken aids vb hstalıklar oral sex yoluyla bulaşıyo mu bende bunu hep merak etmişimdir tam yanıtınıda bulamadım
Aids, kan, cinsel sıvılar ve anne sütü gibi unsurlardan bulaşır. Ağızda açık yaralar yok ise tükürük ile bulaşmıyor.
-
oz dizisinde adebisi mal ayağına yatıp aids virüslü tarağı latin birine bulaştırıyodu..
http://www.youtube.com/watch?v=nxPGkFZ-OPY