Virusmu Degilmi Anlamadım Bide Siz Bakarmsınız
-
arkadaslar son iki hftadır bilgisayarım acayip yavasladı yavaslaması sorun degil ama sistem programlar ( örn = explorer vs.. ) dünyanın ram ını kullanıyor mesela enson baktıgımda explorer 30 küsür k ram kullanıyordu
unlocker programın bilirsiniz onunla D: ye baktgımda explorerın bi suru klasoru actgını gosteriyor ma ortada bşi yok. Dr.web ile tarattım bi sürü jeefo bulasmıs sistem programı buldu yanı gorunurde virus yok ama exe lere bulasmıs gibi. sizce ne yapmalıyım?
-
w32/jeefo virüsü var hocam
1)Sistem geri yüklemeyi kapatıyorsun.
2)Virüs programını güncelliyorsun.
3)Bilgisayarını güvenli modda başlatıyorsun.
4)Sistemine full tarama yaptırıyorsun.
5)registryde bir anahtar varmış onu siliyorsun.Anahtarı aşağıda aşağıda veriyorum.
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\Run buraya geliyorsun.Burada yanda bulunan bölüme geliyorsun ve aşağıdaki uygulamayı orada görüyorsan siliyorsun.
"PowerManager"="%windir%\svchost.exe"bir de temizleme aracı yapmışlar sağolsnlar
http://www.sophos.com/support/cleaners/jeefosfx.exe
bu da linki :).Kolay gelsin,geçmiş olsun
-
saol hacı :)
-
hocalar bende de bir kaç sorun var Konu açmayayım boşuna :)
Pcye av yukleyemıyorum devamlı hata verip kaptıyor kendını ve birde gizli dosyaları göremiyorum .bi program gibi bişi var.onunla görebiliyorum yenıden gizleyince aynı işlemi tekrarlamam gerekiyor:)
-
gfb_soldier bunu yazdı:
-----------------------------hocalar bende de bir kaç sorun var Konu açmayayım boşuna :)
Pcye av yukleyemıyorum devamlı hata verip kaptıyor kendını ve birde gizli dosyaları göremiyorum .bi program gibi bişi var.onunla görebiliyorum yenıden gizleyince aynı işlemi tekrarlamam gerekiyor:)
-----------------------------combofix i dene bi hocam büyük bi ihtimal halleder gizli dosya şeysini
-
gfb_soldier bunu yazdı:
-----------------------------hocalar bende de bir kaç sorun var Konu açmayayım boşuna :)
-----------------------------ne kadar kullandığın flash bellek vs varsa hepsini tak bilgisayara,aşağıda verdiğim linkten programı indir çalıştır temizlicektir.
http://download.bleepingcomputer.com/sUBs/Flash_Disinfector.exe
-
gfb_soldier bunu yazdı:
-----------------------------
makinana halk arasında online virüsü olarak bilinen trojan bulaşmış.Silmek için program yöneticisine girip explorer.Exe yi sonlandır.Sonra anti virüsü yükleyip full tarama yap -