Virustotal
-
Selamlar virustotal'in çalışma mantığı hakkında bilgisi olan var mı ? Yani arkaplanda neler oluyor ? Her anti virüs için bir windows makina mı kuruyorlar ?
-
Büyük bir ihtimalle bütün antivirüs firmalarının web servislerini almış adamlar.
Yada antivirüs firmaları bu siteye özel byte türünde parametre alan web servisi yazdı bu adamlara özel.
Sen oraya dosya upload ettiğinde arka tarafta dosyayı web servisle karşı tarafa iletiyor site, antivirüs firmalarının web servisinden dönen sonuca göre sana virüslü yada değil diyor.
-
Google almamış mıydı zaten orayı?
-
denemedim ama tahminimce dedigin gibi her anti için bir sanal makine kuruyorlar tabi işe google karışmışsa direk makine kurarlar sen bir virüsü upload et ve baglantı geliyor olması lazım windows makine olarak denemedim arkadaş söyledi bu virüsü bot gibi birşeye baglamışlar sanırım upload edince antilere taratıyorlar ordan sana sonucu veriyor şüpheli dosyaları ise antilerin lablarına incelenmek üzere yollanıyor inceleniyor virüsse hemen sisteme işleniyor nede olsa virüstotal scantime ile geçilebilecek bir sistem lab a yollamadaki amaç runtime ve detaylıca taratmak TABİ BU SADECE BENİM TAHMİNİM
-
Yazdiklarimda virus goren 3-5 anti'yi bunyesinde barindiren site.