Vista / Server 2008 Boot Sorunu , Fixmbr , Fixboot , Bootrec ! Cozum !
-
Hacilar xp de boot sorunu yasadigimizda , ntldr eksik , cart eksik curt eksik , linux kurup kaldirdiginiz Grub Error:22 gibi boot hatalari nedeniyle acilmayinca xp cd ile boot edip , kurtarma konsoluna girip "fixmbr" komutunu vermemiz cogu zaman ise yariyordu.Simdi basima Server2008 ile ayni olay geldi , xp deki fixmbr'nin vista-server2008 seklini paylasayim.
Server 2008 veya Vista cd ile boot ediyoruz sistemi
Location , Dil ve Klavye ayarini secip ileri dedikten sonra lisans kodu vs soruyor o ekranida geciyoruz sol alt kosede (Repair Mycomputer-Bilgisayarimi onar vs) gibi bir secenege tikliyoruz , ardindan acilan pencereden komut satirini seciyoruz sonra.
"Bootrec.exe" komutunu veriyoruz bootrec calisiyor , sonra
"bootrec /FixBoot" ve "bootrec /FixMbr" komutlariyla baslangic alanini onariyoruz.
Ornegin sisteminzde server2008 + Fedora yuklu , bu fixboot ve fixmbr olayindna sonra fedoranin gorunmeme durumundada yine ayni komut satirinda bootrec.exe yi calistirdiktan sonra "bootrec /scanos" komutuyla sistemdeki isletim sistemlerini boot manager listesinde listeletebilyiorz.
Koklu olarak yeniden kurmak istersenizde "bootrec /RebuildBcd" komutu isinizi gorecektir.
-
sağol emeğine saağlık
-
walla daha başıma gelmemişti :) demekki bootrecovery die birleştirdiler ikisinide :)
Saol hoca :)
-
Wolf henüz 2008 server kullanmadim (kurdum ama gerek duymadik) eğer bi gün bu problemi yaşarsam ki yaşarim halledicem sayende. sagolasin vb. şeyleri iletiyorum sana:)