Vista Dan Xp Ye Gecmek Yardim Lutfen...
-
Arkadaslar merhaba ben vista olan notebookuma xp yukledim ilk basta hdd falan bulmadi sonra sata olaylarini falan ogrendim forumda bi sata entegreli sp3 xp pro buldum yukledim ve kurdum. kurlumun son asamasinda hani son bir kez restart atar pc acilir ya. iste o kisimda windows xp ciktiginda pc kendine res atio acilmio..ltfen yardim edin sorunu nasil cozucem.
-
yüklediğin xpde sorun olabilitesi yüksek. başka bi xp bulmayı dene. entegrelilerle uğraşma derim şahsen. sp2 yükle sonra sp3 paketi kurarsın.
-
kendi harddiskine göre bilgisayarına göre xp cd si oluşturmalısın, netten indirdiklerinde sorun yalayabilirsin.
-
bilgisayarim toshiba kendim yapabilecegimi sanmiyorum. sp2 yuklersem olurmuki? simdi pardus yukleyip onun uzerine kurmaya calisicam baska fikri olan varmi yardimlariniz icin cok saolun
-
simdi yüklediğin xp cd'sinde sata driverlar entegre edilmis anladıgım kadarı ile buna rağmen sen bios'tan sata özelliğini devre dısı bırakıp o cd ile kurulum yaparsan acılırken resetleme olayı ile karsılasırsın yani gir bios'a hardiskin sata özelliği disable ise enable et tabi bu benim görüşüm yani deniyeceğin en son şey bu olsun öncelikle başka bir cd ile kurmayı dene.
-
hocam saolasin yardimin icin de bios ayarinda sata ile alakali olan bisi yokki. ben sanirim xp yi kurdum ama boot yaparken acilista sorun olyuor bunu nasil cocuzem
-
hocam biostaki sata modunu "ahci" ve "ide" arasında değiştirerek teker teker dene.sorunun orada.
edit : biosta mutlaka olmalı iyice bak heryerine =)
-
http://www.chip.com.tr/forum/vistadan-xp-ye-gecis_t46304.html
Bi bak bakalım belki işine yarar
-
Sata destekleyen driver bulucaksın yükliceksin biticek :)
-
Hans bunu yazdı:
-----------------------------
Sata destekleyen driver bulucaksın yükliceksin biticek :)
-----------------------------windows kurulduktan sonra kurulan sata driverı hiç bir işe yaramaz
-
hocam bios da sata modunu değiştir ahci ise ide yap olması lazım benimde benzer bir sorunum olmuştu bios dan yapmıştım.