Vista"Da "Bu İşlemi Gerçekleştirmek İçin Yeterli Bellek Yok" Sorunu
-
dün vista'yı yükledim. yedek harddiskteki dosyaları bu harddiskleri atıyorum şimdi. 30 dakika dosya kopyaladıktan sonra bu işlemi gerçekleştirmek için yeterli bellek yok diyor ve kapatmak zorunda kalıyorum pencereyi. bilgisayarı yeniden başlattığımda sorun kayboluyor. ramim 1 gb. sizce bu sorunu nasıl düzeltebilirim?
-
A- Az program calıstırcan
B- Bi ram cleaner kullancan
( download linki: www.google.com --> Ram cleaner free download )
-
hocam her bilgisayarda da mı oluyor bu sorun? yoksa benim ramimden kaynaklanan bir sorun mu?
-
senin ramine sahip herkeste oluyor ;)
-
Visual Studio 2005, Macromedia cs3, Photoshop cs3, mediaplayer 11, ie7, msn ve bazende ufak programlar aynı andaa çalışıyor ama hiç öyle bir problemim olmadı. Ramım ne kadar dersen 1.5gb ddr2. Ama daha önceden 512 vardı onla denediğimde de 3 program açınca kilitlenmeler oluyodu kısa süreli ama sendeki hata olmadı hiç bi zaman.
-
Buremba bunu yazdı:
-----------------------------
hocam her bilgisayarda da mı oluyor bu sorun? yoksa benim ramimden kaynaklanan bir sorun mu?
-----------------------------Buremba 1gb ram vista icin yeterli. Ram mesgul oldugu veya yetmedigi icin degil, vista ram performansini artirmak icin rame ayar cekip harddiskin mumkun oldugunca az kullanilmasini sagliyabiliyor,
internet tarayicin , messenger, posta okuyucu, medya oynaticilar , bilgisayarda surekli kullanilanlar vistanin ramini dolu gostermesini saglayan ne varsa artik bir kacini kapatip tekrar deneyebilirsin.
yedek harddisk USB surucu mu ?
Ramini bos gormek istiyorsan; HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Control \ Session Manager \ Memory Management \ PrefetchParameters icinde Enable SuperFetch anahtar degerini 0 yapabilirsin.