Vistaya "Virtualpc" De Win98 Kurma?
-
virtual pc indirdim. şu microsoftun yazdığı program. win98 kurmak istiyorum virtuala. nası yapılır nasıl edilir, bilen var mı? nasıl yapılır? elimde win 98 cd side var.
-
hoca zaten soru başararak Windows 98 CD'sine sahipmişsin.. Yani onca zamandır Sistemciyim bende yok mesela :) Piyadsaa arasan bulamazsın..
Virtual pc'ye gelince.. Programı aç, New Virtual PC NEXT, Windows 98 olarak belirt işletim sistemini yeniden next de karşına gelecek ekranda sana sorucak şeyleri yap mesela ne kadar disk alanı olsun, ne kadar ram'i olsun cart curt.. En sonda Finish diyosun zaten direk sana kuracağım İşletim Sistemi (98) olan ekranı açıyor Tak CD'ni BOOT edip normal kurulum yap.
VMware Programını Tavsiye ederim Sanallaştırma konusunda. Virtual PC'Ye göre daha az kasar sistemini.
-
Master bunu yazdı:
-----------------------------hoca zaten soru başararak Windows 98 CD'sine sahipmişsin.. Yani onca zamandır Sistemciyim bende yok mesela :) Piyadsaa arasan bulamazsın..
Virtual pc'ye gelince.. Programı aç, New Virtual PC NEXT, Windows 98 olarak belirt işletim sistemini yeniden next de karşına gelecek ekranda sana sorucak şeyleri yap mesela ne kadar disk alanı olsun, ne kadar ram'i olsun cart curt.. En sonda Finish diyosun zaten direk sana kuracağım İşletim Sistemi (98) olan ekranı açıyor Tak CD'ni BOOT edip normal kurulum yap.
VMware Programını Tavsiye ederim Sanallaştırma konusunda. Virtual PC'Ye göre daha az kasar sistemini.
-----------------------------teşekkür ettim
-
Ooo ne diyorsunuz hala masamın bir köşesinde orijinal kutusuyla birlikte win98 imi saklarım :D.Laptopumu aldığımda gelen vista dışında kullandığım tek orijinal işletim sistemi :D
-
BURAK_X bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------win kuracaksa VirtualPC kullansın bence....
Geçenlerde Vmvareyle kurmaya çalıştım mavi ekranda bile hata verdirmişti... Updateleri de yaparsa iyi sonuç alır ...
-
torpedo_XL bunu yazdı:
-----------------------------
Ooo ne diyorsunuz hala masamın bir köşesinde orijinal kutusuyla birlikte win98 imi saklarım :D.Laptopumu aldığımda gelen vista dışında kullandığım tek orijinal işletim sistemi :D
-----------------------------Windows 95 orjinal cdsi çekmecenin derinliklerinde :)
-
bende hem cd hem disket XD artık satımı yapılmıyor ya, babamda bulmuş orjinal klavuzu ile 4 tane getirdi eve. 1 tanesi kuzenim noneyimde
-
normal pc den virtual pcye nasıl dosya aktarırım?
-
Normal diskteki bir klasörü driver olarak gösterebiliyorsun