Visual Basic De 2 Sorun

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Avukat
    haybeci
    haybeci's avatar
    Erkek

Merhabalar, arkadaslar 1. sorunum ; vb 6 da text den başka yazı stili varmıdır ? Text yetiyor aslında ama text te hafif çerçeve içinde yazıyor ve siliniyor ekleniyor falan filan istemiyorum bunu

2. sorunum ise; List fonksiyonu Alt alta list satırı eklemek istiyorum yani a b c d şeklinde alt alta sıralanacak. additems olarak oluyor herhalde ama iyi derecede anlamadım şimdiden saolun...

Dünyada kendi işkence örneklerini sergilememiş ulus ve dönem hemen hemen hiç olmamıştır. Ancak ne insanlar değişmişlerdir ne de olaylar ve sonuçları.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Erkek

1- eğer kastettiğin kontrolse richtextbox da var..o da gelişmiş..

2- listte alt alta ekliyosun zaten.. bi de sıralama denilen birşey var..onu mu kast ediyon.. pek anlamadım 

Bundan sonra sadece insan olanlarla muhattap olacağım.. Ona göre karşıma gelin...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Avukat
    haybeci
    haybeci's avatar
    Erkek

http://img90.imageshack.us/img90/6145/tahribatls7.jpg burdan bakabilirsin resme ertan

Karizmatik Metin Editörünü Kullanmak Istiyorum sayfa görüntülenemiyor dedi 3 kez denedim rene ye sesleniyorum burdan :)

Dünyada kendi işkence örneklerini sergilememiş ulus ve dönem hemen hemen hiç olmamıştır. Ancak ne insanlar değişmişlerdir ne de olaylar ve sonuçları.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alp
    alp's avatar
    Erkek
    hoca textboxa tıklayınca sağda properties'te yazı biçimi var ordan değiştir yazı biçimini, istediğin yazı şeklinin deişmesi ise
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cold-m4
    cold-m4's avatar
    Erkek

hocam listbox a yazı eklemek istiyosan sağ tuş yapıp add items ya da properties ten "items" seçeneğine gelerek yapabilirsin.

textbox u da properties den text özelliğine gelerek istediğin yazıyı yazabilirsin.

daha yrıntılı bilgi istersen burada bulabilirsin:

http://www.tahribat.com/doc.asp?docid=200

gerçi o dokümanda visual studio anlattım ama bu tarz özellikler hepsinde aynıdır.. 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikret
    Fikret's avatar
    Erkek

1. textbox'u seçip properties penceresinden font özelliğini değiştiriyosun.

2. örneğin list1 olsun değişkenin adı.

----------

Private Sub Form_Load()
    List1.AddItem "a"
    List1.AddItem "b"
    End Sub

---------- 

kolay gelsin. 

screw you guys! i"m goin" hoooome!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Erkek

hımm.. hoca sen güzel şekiller arıyorsun.. onun için skin progrmaları kullanabilirsin.. skincrafter veya activeskin visual basic i destekliyor..o programları kur onlarla uğraş.. 

bak mesela..

ayrıca listbox a additemden başka türlü eleman ekleyemezsin..

eğer amacın çok elaman eklemekse mesela şunu kullanabilirsin.

dim i

for i = 1 to 100

list1.additem i

next i

Bundan sonra sadece insan olanlarla muhattap olacağım.. Ona göre karşıma gelin...
Toplam Hit: 2108 Toplam Mesaj: 7