Visual Basic İle İlgili Bikaç Sorum Var
-
1) Uygulama tüm ekranı kaplayacak ve ctrl+alt+del ile aşılamayacak şekilde olsun istiyorum. (tam ekran yaptım ama görev yöneticisi aşıyo)
2) Uygulama için ekran klavyesi kodladım. Herşey iyi güzel ama space tuşunu yapamadım
Private Sub Command1_Click()
İf Command1.Value = True Then
Text1.Text = Text1.Text + ""
End İf
End Subşeklinde yazdım kodu ama tırnakların arasına ne yazarsam boşluk bırakır bulamadım
-
1) Timer ile pencereni devamlı max yaptırt ( Emin değilim:D) olmazsa pencereyi yukarı alma apisi var
2) SendKeys Chr(32)
Text1.Text = Text1.Text + " "
veya
Text1.Text = Text1.Text + & chr(32)
-
DE5TROY3R bunu yazdı:
-----------------------------
1) Timer ile pencereni devamlı max yaptırt ( Emin değilim:D) olmazsa pencereyi yukarı alma apisi var
2) SendKeys Chr(32)
Text1.Text = Text1.Text + " "
veya
Text1.Text = Text1.Text + & chr(32)
-----------------------------Private Sub Command1_Click()
If Command1.Value = True Then
Text1.Text = Text1.Text + Chr(32)
End If
End SubBöyle oldu :D pencere fln yok,windowstateini maximize yaptım tüm ekranı kapatıyo ama görev yöneticisini komple iptal etmeden nası devre dışı bırakıcam?
http://www.zshare.net/download/77896016c98d992f/
Windowsun oturum açma ekranı gibi masaüstünü kapatıcak bişey yapmaya uraşıyorum.henüz eksiği çok :P şifre değiştirme formunu kodlamadım daha bide büyük küçük karakter için listboxı düzenlemem lazım falan filan..şu anki şifresi 2tane boşluk
-
Const HWND_TOPMOST = -1
Const HWND_NOTOPMOST = -2
Const SWP_NOSIZE = &H1
Const SWP_NOMOVE = &H2
Const SWP_NOACTIVATE = &H10
Const SWP_SHOWWINDOW = &H40
Private Declare Sub SetWindowPos Lib "user32" (ByVal hWnd As Long, ByVal hWndInsertAfter As Long, _
ByVal X As Long, ByVal Y As Long, ByVal cX As Long, ByVal cY As Long, ByVal wFlags As Long)
Private Sub Form_Load()
Me.WindowState = 2
Timer1.Interval = "10"
Timer1.Enabled = True
End Sub
Private Sub Timer1_Timer()
SetWindowPos Me.hWnd, HWND_TOPMOST, 0, 0, 0, 0, SWP_NOACTIVATE _
Or SWP_SHOWWINDOW Or SWP_NOMOVE Or SWP_NOSIZE
End SubDikkat et içinde kalma formun :D yukarı çeker formu
-
Çok kıyak oldu valla eyvallah :D
listboxı kodlayıp lower case olayını halletmek
Klavyeyi şifre değiştirme formuna bağlamak
doğru şifre girilmeden bilgisayar kapatılıp açılsada uygulamanın tekrar başlamasını sağlamak
....
bunlarıda yaptımmı tamam :D tabi bide şifre,şu anda 2boşluk,ama onu deiştirilebilir bi hale getirmeliyim :P çok gereksiz bi uygulama ama olsun :D
EDİT : Yanlış şifre uyarısı geldimi kitlenip kalıyo dediğin gibi xD uygulamaya dokunamıyosun,e uyarıda arkada kalıyo tamam diyip kapatamıyosun :D çözüm bulucam :P