Visual Basic İle TXT Dosyasındaki Aranan Kelimeyi Bulma ?
-
Merhaba arkadaşlar bu aralarda visual basic e sarmış durumdayım ve kendimce çalışıyorum çeşitli projeler düşünüyor ve deniyorum bu projede otel müşterisinin bilgilerini oda numarası aracılığıyla bulmak istiyorum yani.
elimde bir textbox var buraya yazılan numara oda numarası olucak
2 butona basılıcak ve başka bir textboxa txt dosyasından bulunan veriler yazdırılıcak
bulunup yazdırılması gereken bilgide şu şekilde::
Adı:adam Soyadı:adam TC NO:öööööö Cinsiyeti:Bay
Giriş Tarihi:11/15/2014 10:21:29 PM Çıkış Tarihi:11/19/2014 10:21:29 PMkaldığı gün:3
Oda NO:106
DURUMU ==> ***Tam Pansiyon****
****ücret alındı****Alınan Ücret:600 TL
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
bu bilgileri textboxa sadece oda numarasını girerek getirmek istiyorum. 106 girdim butona bastım ve textboxa bu bilgiler geldi gibi.
benim kullandığım kodlar:
Private Sub Button3_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button3.Click Dim dosya1, tmp As String Dim odano As Integer Dim fileDateTime As String = DateTime.Now.ToString("dd.MM.yyyy") dosya1 = "C:\" + "Otel kayıt" + " " + fileDateTime + ".txt" Dim yeni As FileStream = New FileStream(dosya1, FileMode.Open) Dim oku As StreamReader = New StreamReader(yeni) TextBox6.Text = odano Do tmp = oku.ReadLine() TextBox8.Text = TextBox8.Text & tmp & Microsoft.VisualBasic.ControlChars.CrLf Loop Until tmp Is Nothing oku.Close() yeni.Close()
''tabiki bu kodlar ekrana tüm müşterinin bilgilerini yansıtıyor bunu nasıl çözebilirim saolun -
Regexle yapabilirsin
-
kolay gelsin. ben de benzer şeyleri, delphi ile yapmaya çalışıyorum. "string işlemleri" ya da "string oprerations in vb" felan diye aratırsan belki başka kaynaklardan da yararlanabilirsiniz.
kolay gelsin..
-
Tesekkur ederim arkadaslar contains diye bi kod ve baya domgu kullanarak buldum oda numarasini iceren satiri falat bunu diger bilgilere yaymak zor olucak gibi bakalim saolun
-
106 Adı:adam Soyadı:adam TC NO:öööööö Cinsiyeti:Bay
Giriş Tarihi:11/15/2014 10:21:29 PM Çıkış Tarihi:11/19/2014 10:21:29 PMkaldığı gün:3
Oda NO:106
DURUMU ==> ***Tam Pansiyon****
106 ****ücret alındı****Alınan Ücret:600 TL
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
arkadaşlar ben çıktıyı değiştirdim şimdi bu çıktı oda numarası ile başlıyor gördüğünüz gibi ve oda numarası ilede bitiyor yani 106. şimdi bu alanı nasıl okutabiliriz bi fikri olan ? denemediğim method kalmadı gibi.