Visual Basic .Mdb Ye Kayıt Proje [Yardım]
-
Bi projem var. Projemde yaklaşık 150 adet text box var hepsini text olarak kayıt ettirdim yalnız şimdi bunu MDB yapmam lazım çünkü diğer programda tek kişi için kayıt alınabiliyordu. Çoklu kullanıcı için mdb lazım
Gerekenler..
1-)Mdbye geçiş..
2-) Bilgiler : Adı , Soyadı, Nosu, Ders Notları (15 ders var), 1. YAzılı (altında 15 textbox var ), 2.Yazılı (yine altında 15 text box) 3. yazılı yine 15 text box not hesabı fln oto yapıcak onları kayıt etmesine gerek yok..
Bide şu; Databaseye yeni üyeler eklenince onların notlarını karıştırmıcak mümkünse yardımlarını bekliyorum...
Dershaneye gittim dönünce bakıcam..
-
notlar dersler tek tabloda tutulur mu naaptın sen :|
ogrenciler
notlar
dersler
gibi tabloların olur. id eşleştirerek veri girişi yaparsın ama bayagı kasman gerek sanırım :/
-
Mr_Dark bunu yazdı:
-----------------------------Bi projem var. Projemde yaklaşık 150 adet text box var hepsini text olarak kayıt ettirdim yalnız şimdi bunu MDB yapmam lazım çünkü diğer programda tek kişi için kayıt alınabiliyordu. Çoklu kullanıcı için mdb lazım
Gerekenler..
1-)Mdbye geçiş..
2-) Bilgiler : Adı , Soyadı, Nosu, Ders Notları (15 ders var), 1. YAzılı (altında 15 textbox var ), 2.Yazılı (yine altında 15 text box) 3. yazılı yine 15 text box not hesabı fln oto yapıcak onları kayıt etmesine gerek yok..
Bide şu; Databaseye yeni üyeler eklenince onların notlarını karıştırmıcak mümkünse yardımlarını bekliyorum...
Dershaneye gittim dönünce bakıcam..
-----------------------------tablo isimleri
bilgiler
dersler
notlar
3 tane tablo yapcaksın hepsinin ilişkiler bölümünden kurucaksın ilişikili olan yerleri sonra vb den normal veri geri girişini yaptırtcaksın mdb ye
sonra parametli sorgu oluşturcaksın sallıorum 64 girdiginde (64 numaralı öğrenci) ders notlarını çıkarcak
sonra vb dende sorguyu gösterceksin bukadar basit
-
Hocam Nası bağlayıp nası kayıt ettircem bilmiyorum ki :<
-
Public Sub CmdKaydetMod()
Dim conn As New ADODB.Connection
Set conn = New ADODB.Connection
conn.ConnectionString = "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source="\\senindbyolu\senindbadi.mdb;Persist Security Info=Falseconn.Open
Dim rs As New ADODB.Recordset
rs.Open "Select * From Senintablon", conn, adOpenKeyset, adLockOptimistic
rs.AddNew
rs!EdinmeTarihi = Form43.Text2.Text
rs!EvrakTarihi = Form43.DTPicker1.Value
rs!EvrakNo = Form43.Text3.Text
rs!Firmaİsmi = Form43.Text4.Text
rs!Tutar = Form43.Text5.Text
rs.Update
rs.Close
End SubBu Konu üzerinden çok geçmiş ama ben sana eskiden yazdığım bir programın kaydetme kodunu gönderiyorum.ilgili alanları değiştir kendi tablolarını yarat alan adlarını değiştir kullan.kolay gelsin umarım yararlı olur
-
Wala hiç accsesten çakmam Nası yapıcam hakkında daha hiç bi fikir edinemedim : |
-
naptın yapabildinmi son durum nedir??