folder Tahribat.com Forumları
linefolder Visual Basic - Basic - PicBasic ve Türevleri
linefolder Visual Basic Ve Serial Porttan Kontrol Programı Yardım_?

Visual Basic Ve Serial Porttan Kontrol Programı Yardım_?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ricin
    ricin's avatar
    Erkek

arkadaşlar güzel bir proje tasarlıyorum çevremde biraz araştırma yaptım ama program yazabilecek kapasite birilerine ulaşamadım bende bu işe kendim soyundum bakalım ne kadar başarılı olabileceğiz...

şimdi yapmak istediğim kısaca:

elimdeki lepto'tan pcı to serial port dönüştürücü ile micro işlemcili bir karta bir daha göndermek tabi bu program aracılığı ile olacak bu pc ye bağlanan devrede bir adet rf alıcı ve verici modül olacak (bir nevi uzaktan kumanda diyelim) bu devrede pc den aldığı veriler doğrultusunda rf modül ile bir başka micro işlemci kontrollü bir devreye bu dataları aktaracak...bu devrede de yine aynı şekilde alıcı ve verici rf modüller olacak ve pc den sonraki devreden gelen bilgileri alıp 2-3 adet motoru sürecek (step motor olacak)....

elektronik aksam bana ait olacak bana sadece program kısmından seri 232 ile haberleşen kısım lazım...birde pic'e göndereceğim komutları pic'in algılayacağı şekilde olması lazım...bu konuda yardımcı olacak arkadaşları bekliyorum...programı kendim yazmaya çalışacağım sizden istediğim takıldığım yerlerde bana yardımcı olmanız...

ne yapacak olduğuma gelince sormayın devlet sırrı :D

şaka bir yana eylenceli ve prof. bir proje olacak kısa ismine gelecek olursak TR-RLS  bakalım çözebilecekmisiniz :D

bir ip ucu verecek olursak bir savunma sistemi...

üniversite öğrencilerine devre tasarımı yapılır...! tekdag-elektronik.blogspot.com/
Toplam Hit: 1826 Toplam Mesaj: 1