Visual Basic Yardım !
-
S.a bir sorunum daha var;
visual basicde textbox yazısından başka form a yazı yazmam mümkün mü ?
-
malesef kardeş.kastın formdan veri okumaksa sadece textbox var.emin olmak için açtım böyle :(
-
textboxun daha gelişmişi richtextbox var. o ocx i eklersen kullanabilirsin.Onunla kendi formatını kendin yazabilirsin. Mesela tarih, para birimi v.s. gibi özel şeyleri kendin ayarlayabilirsin. ###.##.## bu şekilde bir ibare yaptıysan kişi richtexboxa 253.32.98 gibi bi ifade girebilir..
Bi de forma direk olarak yazı yazabilirsin.. bi kaç sene önce vbasicmaster.coma makale yazmıştım.Kodlarını kulllanabilirsin
Forma Direkt Yazı Yazma
Dos programlarında ekrana direkt olarak yazı yazabiliyorduk.Görsel işletim sistemlerinde ise text kutusu gibi bir araç kullanarak yazı yazabiliyoruz. Forma direkt olarak yazı yazmak ister misiniz? İşte buyurun kodlar;
'Programmed By Ertan, All Right Reserved 2005
'Programa bir Timer ve bir Line ekleyin (Burdaki Line imleç olacak
'Aşağıdaki kodları kopyalayın
Option Explicit
Dim kursorboyu
Private Sub Form_KeyPress(KeyAscii As Integer)
Print Chr(KeyAscii); 'basılan tuşu ekrana yaz
'Kürsörü yeni koordinatlara getir
Line1.X1 = CurrentX
Line1.X2 = CurrentX
Line1.Y1 = CurrentY
Line1.Y2 = CurrentY + kursorboyu
End Sub
Private Sub Form_load()
KeyPreview = True
Timer1.Interval = 70
kursorboyu = 25 * FontSize
AutoRedraw = True
End Sub
Private Sub Timer1_Timer()
Line1.Visible = Not Line1.Visible 'İmlecin yanıp sönmesini sağla
End Sub -
Yazı girmek için textbox lazım, fakat sonucu heryere yazabilirsin. Label'in, formun caption nuna yazdırabilirsin.
-
yukarıda verdiğim kodu dene bakalım.yazı girmek için textbox gerekli mi?
-
hacım ben textbox daki gibi yazı istemiyorum textbox da yazı çerçeve de oluyor ben mesela bu yazıdıgm yazı gibi olsun istiyorum.
-
textboxun özelliklerinden değiştirebilirsin arkadaşım onu. border style özelliğini değiştirirsen dediğin şekilde yapabilirsin..
ayrıca sitede yazdılı olanlar textbox değil.Sen benim verdiğim kodu dene bi...