Visual Basicde Aritmatik Ortalama

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enter
    enter's avatar
    Erkek

arkadaslar visual basic 6 da ortalama nasıl alacaz. textboxları olusturdum 6 tane fakat topla 6 ya böl dediim zaman eger bi kutu bos olursa error veriyor. normalde otomatikman 5 e bolmesi lazım. yani kısacası aritmetik ortalamayı nasıl yapabilirim

tesekkurler

Her akşam yatmadan önce Tanrı"ya bana bir bisiklet vermesi için dua ederdim. Bir gün Tanrı"nın çalışma tarzının bu olmadığını anladım. Ertesi gün gittim ve kendime yeni bir bisiklet çaldım ve her akşam yatmadan önce Tanrı"ya günahlarımı affetmesi için dua ettim. Al Capone
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enter
    enter's avatar
    Erkek
    ya yokmu bilen nolur acele

Her akşam yatmadan önce Tanrı"ya bana bir bisiklet vermesi için dua ederdim. Bir gün Tanrı"nın çalışma tarzının bu olmadığını anladım. Ertesi gün gittim ve kendime yeni bir bisiklet çaldım ve her akşam yatmadan önce Tanrı"ya günahlarımı affetmesi için dua ettim. Al Capone
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cukurova
    cukurova's avatar
    Erkek

Döngü oluşturabilirsin (IF gibi...) ama uzun sürer.En kısa yok VAL(string) fonksiyonunu kullan.Böylece kullanıcı textbox a sayı dışında string bir değer girerse 0 kabul edilir.

Saygılar.....

Örnek ;

Private Sub Command1_Click()

Dim ORT As Double

ORT = ((Val(Text1.Text) + Val(Text2.Text) + Val(Text3.Text) + Val(Text4.Text) + Val(Text5.Text) + Val(Text6.Text))) / 6

Label1.Caption = ORT

End Sub

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enter
    enter's avatar
    Erkek

tamamda ozmnda tam ortlama olmuyor ornek

(2+2+2)/3=2

(2+.2+0)/3=4/3

oluyo ama aslında aritmetik ortalamada kac sayı varsa ona bolmen lazım

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cukurova
    cukurova's avatar
    Erkek

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cukurova
    cukurova's avatar
    Erkek

Pardon sorunu tam okumamışım ben sadece aritmetik ort sorduğunu zannettim.Sorunun cevabı altta, normalde başka döngüler kullanarak çok daha kısa zamanda çözebilirsin ama şimdilik aklıma gelen bu.

Private Sub Command1_Click()

Dim x As Double

x = 0

If Val(Text1.Text) <> 0 Then
    x = x + 1
    End If

If Val(Text2.Text) <> 0 Then
    x = x + 1
    End If
    If Val(Text3.Text) <> 0 Then
    x = x + 1
    End If
    If Val(Text4.Text) <> 0 Then
    x = x + 1
    End If
    If Val(Text5.Text) <> 0 Then
    x = x + 1
    End If
    If Val(Text6.Text) <> 0 Then
    x = x + 1
    End If

If x = 0 Then
    MsgBox "Sayı girmelisiniz!!!"
    Else
    Label1.Caption = ((Val(Text1.Text) + Val(Text2.Text) + Val(Text3.Text) + Val(Text4.Text) + Val(Text5.Text) + Val(Text6.Text))) / x
    End If

End Sub

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enter
    enter's avatar
    Erkek
    cok tesekkurler

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    camarade
    ontedi
    ontedi's avatar
    Erkek

bir tane command buton kat  .ben senin 6 tane gireceğini varsayaraktan yazıyorum

private sub command1_click()

sayı1=inputbox("Birinci sayıyı giriniz","Bilgi Girişi")

sayı2=inputbox("ikinci sayıyı giriniz","Bilgi Girişi")

sayı3=inputbox("üçüncü sayıyı giriniz","Bilgi Girişi")

sayı4=inputbox("dördüncü sayıyı giriniz","Bilgi Girişi")

sayı5=inputbox("Beşinci sayıyı giriniz","Bilgi Girişi")

sayı6=inputbox("altıncı sayıyı giriniz","Bilgi Girişi")

if sayı1="" or sayı2="" or sayı3="" or sayı4="" or sayı5="" or sayı6="" then

msgbox "Hiçbir alan boş kalmamalı"

else

ortalama=(sayı1+sayı2+sayı3+sayı4+sayı5+sayı6)/6

msgbox "ortalama =&ortalama&"

end if

end sub

bunu yazabildim.döngü oluşturmaya çalıştım ama visual basic i biraz unutmuşum.şimdilik kafadan bunu yazabildim

Matematikçi ve Yazılımcı. http://www.ontedi.com ve http://www.cizgi.site Siteme beklerim herkesi.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lekton
    lekton's avatar
    Erkek

arkadaslar gerekeni yazazmışlar zaten     ben  sana sadece select case deyimini  öneririm  hem  pratik   hem kafa karıştırmazzzzzzzz fazla   diğer döngü de ise  hata ola sılıgın fazla olur..  asagıda yazan siteye gir sana cok  yardımcı olacaktır.

www.hazirkod.com

Dikkat: Hazine Ceyhan ırmağının kıyısında iki köprü arasında... kuru ağacın Dibinde...
Toplam Hit: 2964 Toplam Mesaj: 9