Visual C# Kitap Tavsiyesi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Homer
    Homer's avatar
    Erkek

Merhaba müridler ve mürideler.

c# ile ilgili güncel ingilizce kitap arıyor.

başlanğıc seviyyesinen ileri düzeye kadar anlatsın.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek

http://www.wowebook.be/book/pro-csharp-2010-and-the-dot-net-4-platform-5th-edition/

Bildiğim en iyisi en geniş kapsamlısı bu. Bi bak incele hoşuna gitmezse elimdekilerden 3-5 tane yüklerim istediğin upload sitesine :)

:)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Homer
    Homer's avatar
    Erkek

wasd bunu yazdı:
    -----------------------------

http://www.wowebook.be/book/pro-csharp-2010-and-the-dot-net-4-platform-5th-edition/

Bildiğim en iyisi en geniş kapsamlısı bu. Bi bak incele hoşuna gitmezse elimdekilerden 3-5 tane yüklerim istediğin upload sitesine :)

kitap güzel hocam saolsın

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    shock56
    shock56's avatar
    Erkek

Bu site süpermiş sağol dostum.

Buna benzer başka ebook sitesi var mı?

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

O'Reilly nin kitapları güzel oluyor genelde  http://oreilly.com/csharp/

Ama sana şöyle bir tavsiye de bulunayım. Bir kitaptan herkesin faydalanma olayı farklıdır. Bunun sebebi yazarın anlatım tekniği ile ilgilidir. Kimi bol resim koyar

kimi çok yazı yazar, kimi kodları doldurur, kimi sadece gerekli olan kısımları yazar diğerlerini es geçer, kimi önce pseudo-code yazar gibi. Ben android için şöyle bir

yol izledim. Bir warez sitesine girip arama yaptım,o zaman piyasada olan tüm kitapları indirip tek tek inceledim. İlgilendiğim konulara kim ne kadar ağırlık vermiş,

yazarın dili ne kadar sade anlaşılır, kodlama tekniği ne kadar düzenli, içerik ne kadar dolgun gibi özelliklerden kendime o kadar kitap arasında bir kitap seçtim ve

bu kitabın bana çok yararı oldu. Aynı şeyi c# için uygulayabilirsin. Kendi kitabını kendin seçmeye çalış. Bu sayede daha çok o kitabı seveceğinden eminim. Çünkü

kararı sen vermiş oluyorsun

kolay gelsin

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Homer
    Homer's avatar
    Erkek

@unbalanced

evet hocam haklısın her kitap farkı yazılıyor çok yazı yoruyor insanı.

--

bu kitap elinde olan varmı?nasıl?

http://www.ahmetkaymaz.com/CSharp_Programlama_Dili_Yazilim_Tasarimi_Kitap.html

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek

Homer bunu yazdı:

@unbalanced

evet hocam haklısın her kitap farkı yazılıyor çok yazı yoruyor insanı.

--

bu kitap elinde olan varmı?nasıl?

http://www.ahmetkaymaz.com/CSharp_Programlama_Dili_Yazilim_Tasarimi_Kitap.html

bu kitap bende var. piyasadaki kitaplar arasında konuya yabancı yazarlar gibi yaklaşan. daha profesyonel anlatan bir kitap. Önerebilirim.

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek

o'reilly'nin headfirst kitapları bol resimlidir mesela. Bana boyama kitabı gibi geliyor :D bilmemne in 24 hours gibisinden kitaplar çok sıkıcı oluyor okurken, bikere kitabın adında saçmalık var. for dummies kitapları çok yüzeysel oluyor, konu ile ilgili hiçbir bilgisi olmayan o konuyu öylesine okuyan insanlar için yazılmış gibiler.. Gördüğüm en iyisi apress'in kitapları,en baştan en sona herşeyini anlatıyor ama bunlarda çok sayfalı oluyor. Mesela c# kitabı 1752 sayfa.

@başka ekitap sitesi isteyenler için: www.google.com :p aradığınız her kitabı anında pdf olarak bulabiliyorsunuz. eskiden başka siteler vardı ekitap için artık bi wowebook kaldı sağlam birde google. Arama yaparak kimi kitabı ftplerde falan bulabilirsiniz googleda.

:)
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

O'reillynin headfirst kitapları adından da anlayacağı için başlangıç kitabıdır. Farklı kitapları da vardır, incelediklerim baya güzeldi. Bunun yanında dediğin gibi apress in kitapları da iyidir, wrox un kitapları da iyidir. ama mantıklı olan kişinin kendi kitabını seçmesidir. Bu şekilde kitaptan en iyi verimi alabilir. Okuyup da tam verim alamadığı kitabın bir anlamı yok. mesela senin alaycı gözle baktığın 24 hourslu kitaplarla ben bir tane script dilini öğrenmiştim kolaylıkla. Bana hoş geliyordu.. Bu biraz kişinin öğrenme tarzı ile alakalı bir şey. Herkesin öğrenme metodolojisi farklıdır. Ben ek olarak eğitim dersleri aldığım için bu konuya biraz daha profesyonel yaklaşabiliyorum. Kimisi bol yazıyı okuyup anlamayı tercih ederken kimisi küçük püf noktalarıyla sonucu kendi çıkarır ya da boyama kitabı gibi olan kitaplardan şekillerle öğrenmeyi daha etkin hala getirebilir. Tamamen kişiye bağlı bir şeydir bu.

site için de scribd.com u tavsiye ederim. en kapsamlı sitedir kendileri. ancak download edebilmek için ya ücretli üyeliğiniz olacak ya da döküman upload edeceksiniz. warez olarak da avaxhome.ws de de neredeyse tüm kitaplar vardır

Mesaj 24 Temmuz 2012 (Sali) Saat: 17:57'da unbalanced tarafından düzenlendi.

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
Toplam Hit: 1421 Toplam Mesaj: 9