folder Tahribat.com Forumları
linefolder C#, Asp.Net, .Net Core
linefolder Visual Studio 2010 HTML/CSS Sorunu

Visual Studio 2010 HTML/CSS Sorunu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Marsel
    crafty
    crafty's avatar
    Erkek

muridler bundan 1 ay öncesine kadar visual studio 2008 kullanıyordum orada yaptığım şey şuydu

<div id="site">

<div id="baslik">

<div id="logo">

sad.com

</div>

<div id="menu1">

<asp:menu>

</div>

.

.

.

</div> şeklindeydi ve css kodları da

#baslik

{

width:100px;

}

#logo

{

width:750px;

float:left;

}

#menu1

{

width:250px;

float:right;

} şeklinde

bu kodu 2008 de çalıştırdığım zaman 1000px lik bir divin içinde yan yana iki tane div çıkıyordu ve bu iki divin içerisine herhangi bir işlem yaptığım zaman 1000pxlik divin yüksekliği de değişiyordu. buraya kadar herşey olması gerektiği gibi.

ancak 2010 da çalıştırdığım zaman 1000pxlik bir div çıkıyor ancak içinde olması gereken 2 div dışında kalıyor gibi bişi oluyor. içerisine bişi eklediğim zaman 1000pxlik divin yüksekliği de değişmiyor.  üstelik 1000pxlik dive css de background atıyorum o da gözükmüyor içeriği boş gibi duruyor problem nerde? ben mi yanlış kodluyorum yoksa vs2010 kafayı mı yedi :s

Kasnak yuvarlandı elek oldu, eski orospular melek oldu...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wking
    wking's avatar
    Erkek

Abi 2008 ya da 2010 farkedeceğini sanmıyorum, o görünüş tarayıcıdan tarayıcıya değişir. Çünkü VS bir editördür, yani HTML olarak çıktı verir tarayıcıya, tarayıcı ise onu tablo hâline getirip sana sunar.

Yapmak istediğin şeyi tam anlayamadım, acayip çişim geldi, biraz da işim var ben gelene kadar cevap gelmezse çözmeye çalışırım.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Marsel
    crafty
    crafty's avatar
    Erkek

hacı bak şimdi 1000 lik divin arka planını mavi yapıyorum. içine yerleştirdiğim 750 lik divin içine logo, 250 lik divin içine de menü ekliyorum. sayfayı açtığımda yazı çıkıyor menü çıkıyor arka plan mavi gözükmüyor :s ama 1000 lik divin içine bişi yazarsam arka fon direk mavi oluyor. amacım 1000 lik dive bişi yazmadan içine eklediğim iki div ile logoyu ve menüyü koyup hem onları sayfaya yazdırcam hemde arka planı mavi yapcam

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Marsel
    crafty
    crafty's avatar
    Erkek

problemi çözdüm hocam css de ki #baslik bölümüne display değeri ekleyince problem çözülüyor.

Toplam Hit: 1739 Toplam Mesaj: 4