Visual Studio 2012 RC Ultimate Basit Olarak İncelenmesi (Developerlar İçin)
-
Selam arkadaşlar, dün Visual Studio 2012 RC ultimate i yi yükledim 186 gün deneme sürümü olarak görünüyor.
1.5 gb dosyası var ama kurulumda 8.5 gb a yakın yer kaplıyor.. Tabii oradaki özelliklerden istemediklerinizi kaldırabilirsiniz..
Performans açısından visual studio 2010 professional gibi. Ancak görünüm çok şekil. İki tane skin koymuşlar, light ve dark. İlk başta intellisense özelliği yoktu (resharper kullandığımdan dolayı olabilir bu sanırm onu da desteklemiyor, basit bir iki ayarla intellisense tekrar aktif olabiliyor. windows azure kütüphanesini yükleyip cloud applicationlar yazmanız mümkün (vs 2010 da destekliyor) aşağıda bir kaç resmini koydum ve download linkini (resimler kendi bilgisayarımdan çekilmiştir..)
Iso Download Linki 1.5 GB (microsoftun kendi sitesinden link, ve webinstaller değil direk iso)

-
bok gibi olmuş, kısa öz
-
ben beğendim :) expression blend kullanmışsan oradaki arayüz gibi yapmışlar, şeffaflığını, rengini v.s.
-
Kıyakmış =) ben çekerim bunu dreamsparktan :F
-
wasd bunu yazdı:
-----------------------------Kıyakmış =) ben çekerim bunu dreamsparktan :F
-----------------------------dream spark da ultimate sürümü yok hocam. professional RC var sadece. o yüzden ultimate linkini verdim. Ama professional da yeterlidir.
-
ben betasından beri kullanıyorum. betada biraz kaç probleme denk geldim ama sonra düzelttiler bir çogunu bence gayet başarılı. ayrıca roslyn projectin basit bir bölümünü kullanıma sunmuşlar
2012 sürümündeki bariz tek sıkıntı benim açımdan uzantıların iconları hepsibirbirine benziyor (sınıflar,formlar,proje vs..)
-
Adobe CS6 gibi siyah ekranı çakmışlar. Moda mı bu sene?
-
Bir geliştirme ortamının olabildiğince sade ve verimli olması gerek. Microsoft'un bu hamlesini olumlu buldum. Arayüz Autodesk'in Maya, 3D Studio MAX yazılımlarına benzemiş. İyi bir benzerlik denilebilir.
Ek olarak DreamSpark'ta Ultimate sürümü var. Üniversiteniz size DreamSpark Premium account sağlıyorsa edinebilirsiniz.