Visual Studio Community Olayı Nedir?
-
http://www.visualstudio.com/products/visual-studio-community-vs
Visual Studio'nun ücretsiz bir versiyonu olarak yayınlanmış. Professional'dan da eksiği yok diyorlar. Ne kadar doğru acaba? Eclipse'ten VS'ya yeni geçen biri olarak diğer versiyonlardan farkı var mı veya arkasında bir bit yeniği var mı diye sormadan edemiyorum. sonuçta Microsoft'tan bahsediyoruz.
-
Express'ten biraz daha gelişmiş olacak. Professional'la eşdeğer diyemeyiz tabi ama individual bir geliştiricinin hemen hemen tüm ihtiyaçlarını karşılayan bir sürüm. Bit yeniği falan yok hocam Microsoft'a akşama kalan bozuk balıkları müşteriye kitleyen balıkçı gözüyle bakmayı bırakın artık.
-
.net'in açık kaynak olacağının ve cross platform çalışabileceğinin açıklanmasıyla birlikte yayınlandı bu sürüm. microsoft artık linux cephesine de hitap etmek istiyor. bu nedenle .net'in çıkacak sürümü linux işletim sistemlerinde çalışabilecek. Açık kaynak/özgür yazılım geliştirme politikasını benimsediğini göstermek adına yaptığını düşünüyorum. Güzel bir gelişme microsoft adına.
Bu da o meşhur kararın açıklandığı güne ait sunumdan:)

-
bit yeniği var tabi. adamlar benim platformlararıma içerik üretin diyor. benim çözümlerimi kullanın ki unix de linux da benim ürünlerim olsun diyor. okullarda .net öğrenilsin tüm mezunlar .net bilsin piyasada başka adam kalmasın ki diğer ürünlerim de satılsın.
topluluk sürümünü kullanmak için kısıt var. şu kadar yazılım geliştirici şu kadar aylık kâr vs.
yeni bir ms bakış açısı değil bknz. Sco. ms windowstan ibaret hiç değil. -
YeniHarman bunu yazdıbit yeniği var tabi. adamlar benim platformlararıma içerik üretin diyor. benim çözümlerimi kullanın ki unix de linux da benim ürünlerim olsun diyor. okullarda .net öğrenilsin tüm mezunlar .net bilsin piyasada başka adam kalmasın ki diğer ürünlerim de satılsın.
topluluk sürümünü kullanmak için kısıt var. şu kadar yazılım geliştirici şu kadar aylık kâr vs.
yeni bir ms bakış açısı değil bknz. Sco. ms windowstan ibaret hiç değil.Şartları biliyorum zaten 250 bilgisayardan fazla veya yıllık 1milyon dolardan fazla gelirin varsa kullanamazsın diyor. Ama küçük ekipler ve kişisel kullanımda sorun yok.
-
microsoftu ayakta tutan windows olduğuna göre windowsun popülerliğini devam ettirmesi gerekir. windows nasıl popüler olur o da şöyle programcılar,yazılım firmaları öncelikle windowsta çalışan yazılımlar geliştirirler çünkü kullanıcılar bu yazılımları kullanmak istediğinden en az maliyetle geliştirilen yazılımlar popüler olacaktır. bu da microsoftun yazılım geliştirme araçlarını bedava veya en az maliyetli olacak şekilde dağıtmasını açıklar.
aynı durum korsan windows konusunda da geçerli. microsoft küçük çapta işletmelere ve bireysel kullanıcılara korsan kullanım için göz yumuyor. bunun en açık kanıtı windows update de kb971033 güncellemesiydi. ancak büyük firmalar ve devlet kurumlarının gözünün yaşına bakmıyor. lisanslı kullanacaksın diyor.
visual studio community versiyonu da sanırım bireysel kullanıcılar için full özellikli. büyük firmaların ihtiyacı olan özelliklerin olmadığını tahmin ediyorum.
