Visual Studio İle C#
-
Alfa yayınlarının "Herkes için c#" kitabını okumaya başladım.Fakat fark ettim ki Visual Studio ortamını hiç tanıtmıyor ve değinmiyor..sırf yazımsal olarak bahsediyor.nesnesel olarak hiçbir anlatım yok..
sizin okuduklarınızdan önerebileceğiniz bir kitap var mı?
-
Simdi hoca , sen Csharp degilde ,Visaul c# istiyorsun.Ancak surukle birakla programci olunmayacagini basta soyleyeyim...Elindeki kitap sana C# nedir onu anlatiyor.Ama sen gidip Ihsan Karagulle,Memik yanik gibi adamlar simulator kitaplarini alabilirsin.Adama PRoject menusune girin demis ,kocaman screen almis project menusune tiklarken...sonra Options a gelin demis birde options icin kocaman screen almis vs...boyle kitaplardan gunu kurtaran seyler ogrenirsin...Iki sayinin toplamini yapan programdan oteye gecemezsin...Onun icin C# iyi ogrenmen gerek.Bu sey gibi Object Pascal'in gucunu bilmeyen adam Delphide cok ileri gidemez,is belli noktadan sonra surukle biraktan oteye kod yazmaya geliyor...Onun icin once ucbirim uygulamalari ile calisacaksin(yani siyah ekran) sonra gorsel programlama kolay...
Sana kitap olarak tavsiye edebilecegim ,elindeki kitap sanirim Herbert Schildt'in Herbert bu alanda otorite adamdir ama Alfa yayinlarinin cevirileri cok saglam olmuyor...Tuhaf tuhaf terimler kullaniyorlar ama guzel kaynak.Ayrica yeni ogreneceksen Sefer Alganin .NET 2.0 olan C# kitabini almani tavsiye ederim.Onun disinda internetten aradigin herseyi bulabilirsin..Ama sadece gorsel programlamaya deginen adam gibi kitap yok henuz...
-
anladım hocam bu kitabı zaten okuyacağım, sardı yani.ayrıca c bildiğimden c# pek zor gelmiyor.kitapta yazdığı gibi kendimi evimde hissediyorum.fakat kitap bittikten sonra mecbur visual studio ortamına geçicem.
ve o ortam hakkında hiçbir bilgim yok..
-
Studio deneyimi için benimde kullandığım "Palme Zirvedeki Beyinler 31" ".NET Visual C#" kitabını öneririm.Ayrıca Palme Z.B'nin devamı olarak C#'da database işlemleri oyun programlama vs.. diye giden geniş bir kitap arşivide var.
-
Sefer Algan - "Her Yönüyle C#" güzel kitapmış. Pusula yayıncılık'tan çıkan kitabın fiyatı 34 lira ile 52 lira arasında değişiyor ama kitaba verilen paraya acımamak lazım :)
-
Evet kitaba verilen paraya acımamak gerek.Kitabı alıcaksan tavsiyem Fişsiz ve nakit al çok büyük indirim yapıyorlar.
-
bahsettiğiniz Sefer Algan'ın kitabını çok duydum ama henüz almaya fırsatım olmadı.en yakın zamanda kütüphaneme eklicem..
şimdilik nete yayılmış 3cd lik görsel eğitimlerle ve Herbert Schild'in kitabıyla idare ediyorum.
teşekkür ederim..
-
Şu 3 Cdlik görsel seti bi ben indiremedim ya. Rarın içinden bile çıkaramadım o kadar indirdiğimizle kaldık. Sevabına tekrar upload edecek var mı? Ya da Dvd'ye çekip yollayacak? Kargo parasını ben veririm..
-
StigmatA bunu yazdı:
-----------------------------
Şu 3 Cdlik görsel seti bi ben indiremedim ya. Rarın içinden bile çıkaramadım o kadar indirdiğimizle kaldık. Sevabına tekrar upload edecek var mı? Ya da Dvd'ye çekip yollayacak? Kargo parasını ben veririm..
-----------------------------Bi halta yaramaz taa 2003 ü anlatıyor 2008 e geldik...Pusula yayıncılığın Sefer Alganın yazdığı Her Yönüyle C# sağlam kitaptır tavsiye ederim...
-
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------StigmatA bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------Bi halta yaramaz taa 2003 ü anlatıyor 2008 e geldik...Pusula yayıncılığın Sefer Alganın yazdığı Her Yönüyle C# sağlam kitaptır tavsiye ederim...
-----------------------------Görsel eğtim seti tam bir fiyasko.Onun yerine csharpnedir.com'daki videoları izleyebilirsin.
rene sefer algan'ın kitabı için bir çok kişi cacık diyor göz gezdirdinmi kitaba?