folder Tahribat.com Forumları
linefolder C#, Asp.Net, .Net Core
linefolder Visual Studio Ve ASP.NET Hakkında Bir Kaç Soru

Visual Studio Ve ASP.NET Hakkında Bir Kaç Soru

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GUS
    GUS's avatar
    Erkek

ASP.NET Web Forms Application
    ASP.NET Empty Web Site
    ASP.NET Web Forms Site
    WCF Service
    ASP.NET Web Service
    ASP.NET Web Site(Razor v1)
    ASP.NET Web Site(Razor v2)

biraz karmaşık bi soru olucak galiba ama VS2012 yi açınca zibilyon tane şey var şimdilik bunları merak ettim acaba bunların farklarını ögrenebilecegim türkçe bi kaynak var mı veya biri anlatabilir mi ?

bide ben biraz ugraşmıştım bu blog yapmak için 3.0 da şimdi 4.5 de proje açim dedim kayboldum resmen milyon tane şey açtı ve en ufak bi fikrim yok içlerinde ne yazdıklarından her şeyin güncel versiyonunu kullanmak gibi garip bi huyum var acaba bu açtıgı şeylerin ne olduklarını ne işe yaradıklarını açıklayabilecek var mı?

http://k1309.hizliresim.com/1f/2/s6vfz.jpg

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GUS
    GUS's avatar
    Erkek

bide her yeni proje çalıştırdıgımda bu uyarıyı/hatayı alıyorum nedendir acaba

http://p1309.hizliresim.com/1f/2/s6wbj.jpg

GUS tarafından 02/Eyl/13 21:42 tarihinde düzenlenmiştir

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jilet_Boris
    Jilet_Boris's avatar
    Erkek

Öncelikle .Net 4.5 için kaynak link

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ee377605.aspx

ASP.NET Web Forms Application = Web uygulaması şeklinde(app), standart çok fazla ekleme çıkarma yapmadan(modüler değil yani [css,jquery vs vs]) kod yazacağın bir yer.

ASP.NET Web Forms Site = Üsttekinin aynısı sadece web form şeklinde(ne demekse artık, .net kullanmıyorum)
    ASP.NET Empty Web Site = Bayağı bildin bomboş herşeyini kendin ekleyip çıkardığın kafana göre takıldığın tip

WCF Service = Silverlight, ajax yada başka clientları çağırmak için kullanacağın proje tipi.

ASP.NET Web Service = Bunun hakkında birşey göremedim sanırım, arkaplan servisi gibi birşey site için. (örn. tbt default backup system)

ASP.NET Web Site(Razor v1) = Asp.net yazarken razor syntax kullanman için gerekli şık.

ASP.NET Web Site(Razor v2) = Bu da r syntax 2 için olanı.
    ---------------

İngilizcem derdimi anlatabilecek kadar olduğundan bende reverse alıp derdini anlamak için kullandım.
    Umarım yardımcı olabilmişimdir :)

---------------

edit :

GUS bunu yazdı

bide her yeni proje çalıştırdıgımda bu uyarıyı/hatayı alıyorum nedendir acaba

http://p1309.hizliresim.com/1f/2/s6wbj.jpg

Diyor ki debug etmeye çalıştığın sayfa çalışamıyor çünkü debug seçeneği web.config dosyası üzerinde etkin değil.
    Şıklar

A)web.config dosyasındaki debug seçeneğini enable et. (Siteyi yayınlamadan önce web.config üzerindeki debug seçeneğini disabled etmeyi unutma)

B)Debug etmeden çalıştır.

Jilet_Boris tarafından 02/Eyl/13 22:01 tarihinde düzenlenmiştir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GUS
    GUS's avatar
    Erkek

hocam 4.5 için verdigin linkte ne eklediklerini yazıyolar ama ne işe yaradıklarını yazmamışlar yani bu ekledikleri şeyler benim işimi nasıl kolaylaştıracak veya ne işe yarayacak  bununla ilgili bilgin var mı hocam?

ASP.NET Web Service bunun hakkında biraz araştırma yapmıştım ama anladıgım kadarıyla örnegin bi proje yaptık ASP.NET Web Forms Site'den sonra nedeni bilinmez(yada ben bilmiyorum) ASP.NET Web Service i açtık sitemizi yedekleme işlemini burda yaptırdık ve Web Form Site da bunu çagırdık dogru mudur yoksa tamamen yanlış mı algıladım?

bide

ASP.NET Web Forms Application-ASP.NET Web Forms Site bu ikisinin farkı nedir gerçekten merak ettim

cevapladıgın içinde sagolasın hocam algılayabildigim kadar aydınlandım :)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Hocam o dipsiz kuyu zaten ben mvc olayına hiç girmiycem, birkaç sene sonra mvc de eskir yeni bişey cikarir.

microsoft bokunu çıkardı insanların öğrenebildiğinden daha hızlı yeni teknoloji çıkarıyor. bloating yapior güzelim c# ı

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
Toplam Hit: 1345 Toplam Mesaj: 5