Viyana Üniversitesitesi Avusturyada Okuma Hakkında Yardım
-
arkadaşlar öncelikle cok uzun süredir kafamı kurcalayan bir konu bu. Dün bir kaç arkadaşımla bu düşüncemi paylaştım ve zannettıgım gibi olmadıgını öğrenince en başta burada okuyan nüfusun (tahribat ıcersınde yani) cogunlukta oldugu aklıma gelınce sızlerede danışmak ıstedım.
arkadaşlar ben endüstri, bilgisayar, yada yazılım mühendisliği okumak ıstıyorum yalnız şöle bı bılıyorsunuz sorun var ki istanbul ıcındeki üniversitelerde (özel) fiyatlar bayagı ucuk bende cok ahım şahım bir ders calışma temposu ıcersınde deilim ve üstüne buralardaki unı'lerden burs. kazancagımı zannetmıyorum. sizlere danışmak istediğim birkaç soru var sadece sorularıma mantıklı cevaplar istiyorum ınanın ki tahrıbatın bu konudaki görüşlerini görmüş bilmişliğim var ve şimdide benım bu bilgilere ihtiyacım var ..
1) oraya gitmem için gereken ilk şartlar nelerdir ?
2) başvuru nereye nasıl yapılıyor ?
3) dil olarak önce bana 1 senelik almancamı öğretecekler yoksa oraya gittiğimde 1 sene hazırlıktamı görcem (yazılım benım bildiğim ingilizceydi eğer gidersem ingilizceyle birlikte 2 dilmi görmüş olcam ? )
4) fiyatlar yurt fıyatları (normal Türk vatandaşlarının gittiği yurtlara gitmek ıstıyorum hanı nasıl derler muhafazakar olmayan yobaz bulunmayanlara) ne kadar ve senelik benım aldıgım duyuma göre 760 euroymuş harc mı ne , bununla bırlıkte aylık ne kadar bır ücretle rahat edebılırım .
5) pek sıcak kanlı ınsanımdır asla bır halledemeyecegım işimde olmamıştır bugüne denk hamdolsun , eğer oraya gidersem arkadaşlar ordaki Türklerle yada dıger sekilde UNI'dekilerle sorun yaşarmıyım hanı nedir verebiliceğiniz fikir ?
6) gelelım en önemli kısma , bunu bana önerirmisiniz önermezmısınız bılmem gidip gitmememi ama oraya hayat nasıldır ? pahalımı ucuzmu nasıl devam eder yanı ?
şimdiden sorularımı ve düşüncelerimi ciddiye alarak yardım etmek ısteyen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum saolun..
edit: bu http://www.avrupaegitim.com/sorulanlar.php sıteden baktıklarımda anlayamadıgım bır kac nokta oldugu ıcın sızlere danışma gereği duydum herhangı arkadaşlar tersleyıp buraları örnek göstermezlerse sevinirim.
-
Clostridium bunu yazdı:
-----------------------------1) oraya gitmem için gereken ilk şartlar nelerdir ?
viyana üniversitesine girmek için öncelikle türkiyede össye girmen ve tercih yapman gerekiyor. kafana göre bölüm yazamıyorsun maalesef. örneğin össye girdin ve kadir has üniversitesinin bilgisayar bölümünü kazandın. bu kazandı belgen ile viyana üniversitesinin bilgisayar bölümüne başvuruyorsun.
-----------------------------2) başvuru nereye nasıl yapılıyor ?
başvuru için kesinlikle ama kesinlikle git özel bir kurum ile anlaş! yoksa kayıtlara yetişemiyorsun bir sorun oluyor ve kayıdın yapılamıyor bir senen boşa gidiyor.
3) dil olarak önce bana 1 senelik almancamı öğretecekler yoksa oraya gittiğimde 1 sene hazırlıktamı görcem (yazılım benım bildiğim ingilizceydi eğer gidersem ingilizceyle birlikte 2 dilmi görmüş olcam ? )
viyana üniversitesinin eğitim dili almanca. bir sene sana almanca gösteriyorlar ancak burada almanca dersi almanı tavsiye ederim en azından bir kursa gidip a1 seviyesini almalısın.
4) fiyatlar yurt fıyatları (normal Türk vatandaşlarının gittiği yurtlara gitmek ıstıyorum hanı nasıl derler muhafazakar olmayan yobaz bulunmayanlara) ne kadar ve senelik benım aldıgım duyuma göre 760 euroymuş harc mı ne , bununla bırlıkte aylık ne kadar bır ücretle rahat edebılırım .
viyana üniversitesinin harc fiyatları 700 euro civarında. yurtlar da 300 euro civarında aylık. ev tutarsan evlerin aylıkları da 300 euro. ancak ilk sene yurtta sonrasında eve çıkman tavsiye ederim. aylık geçinmek için 600 euro yetiyor. buna kalacak yer yeme içme sağlık sigortan vs. herşey dahil. ilk sene bu paraları harcıyorsun daha sonrasında ise devlet sana çalışma hakkı veriyor. ancak 600 euroya kadar kazanç sağlayabiliyorsun yani haftada 10 saat da çalışsan 50 saat da çalışsan aylık maaşın 600 euroyu geçemiyor. devlet sadece sana aylık giderlerini karşılayabileceğin şekilde çalışma imkanı sağlıyor.
5) pek sıcak kanlı ınsanımdır asla bır halledemeyecegım işimde olmamıştır bugüne denk hamdolsun , eğer oraya gidersem arkadaşlar ordaki Türklerle yada dıger sekilde UNI'dekilerle sorun yaşarmıyım hanı nedir verebiliceğiniz fikir ?
elini sallasan bir türke çarpar orada emin ol :D türklere öyle kötü gözle fln da bakmıyorlar bir sorun yaşayacağını zannetmiyorum.
6) gelelım en önemli kısma , bunu bana önerirmisiniz önermezmısınız bılmem gidip gitmememi ama oraya hayat nasıldır ? pahalımı ucuzmu nasıl devam eder yanı ?
dünyanın sayılı üniversitelerinden bir tanesi. eğitimi vs. çok iyidir. kesinlikle tavsiye ederim.
-
su an dersaneye gıdıyorum yaş 20ye giricek önceden kazanıp gıdemedıgım ıcın yenıden hazırlanıyorum. kardeşim şunuda merak edıyorum benım lise sondayken bı arkadaşım girmeyı düşünüyordu o sena başvuru yaptır anca sene sonuna doğru geldı onaylanması ben şimdiden almanca kursuna başlayayımmı ve bi dedıgın gibi kuruma gidip yurtdışında okumak istediğimi belirteyımmı ? ayrıca benım bildiğim yazılım mühendisliği 1+4 sene olmak üzere ing eğitimli şimdi ben oraya gidersem bu bölümü ingilizce mi okuyacagım yoksa almancamı ?
-
Clostridium bunu yazdı:
-----------------------------
su an dersaneye gıdıyorum yaş 20ye giricek önceden kazanıp gıdemedıgım ıcın yenıden hazırlanıyorum. kardeşim şunuda merak edıyorum benım lise sondayken bı arkadaşım girmeyı düşünüyordu o sena başvuru yaptır anca sene sonuna doğru geldı onaylanması ben şimdiden almanca kursuna başlayayımmı ve bi dedıgın gibi kuruma gidip yurtdışında okumak istediğimi belirteyımmı ? ayrıca benım bildiğim yazılım mühendisliği 1+4 sene olmak üzere ing eğitimli şimdi ben oraya gidersem bu bölümü ingilizce mi okuyacagım yoksa almancamı ?
hocam başvuru yaparken senden öss sonuc belgesi lise diploması ve transkripti istiyor. onaylanması birazcık sürüyor o yüzden kesinlikle ama kesinlikle git bir özel kurum ile anlaş. bu yurt dışına öğrenci gönderen firmalar ile. biraz paranı alıyorlar ama kafan rahat ediyo. benim kardeşim orda tanıdık var die kursla anlaşmamıştı kayıt yaptıramadı viyana üniversitesine. şimdi macaristanda okuyo. orada 1 sene hazırlık okuyorsun sonrasında kaç senede bitireceğin sana kalmış. dört senenin tüm kredilerini önüne koyuyolar ister hepsini bir sene de al istersen 5 sene de... viyana üniversitesinin eğitim dili almanca hocam almanca okuyacaksın. -
bide sanirim teknik almanca ogrenmen gerekecek.Gunluk kullanim icin a1-a2 keser seni...hazirlikta verdikleri odur heralde
-
deja-vu bunu yazdı:
bide sanirim teknik almanca ogrenmen gerekecek.Gunluk kullanim icin a1-a2 keser seni...hazirlikta verdikleri odur heralde
hacı burdan giderken a1 öğrenmek orada çok işine yarar en azından yabancılık çekmez oradaki hazırlık sınıfı yanlış hatırlamıyorsan b1 e kadar çıkarıyor seni. ayrıca teknik almanca dersi veriyo olmaları lazım -
bu hafta ıcı araştırmaya başlıyımmı dersınız arkadaşlar ?