Vize Hakkında

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ameros
    ameros's avatar
    Erkek

arkadaşlar cuma gönü vize görüşmem var da bir şey danışmak istiyorum.

multiple schengen vizesine fransa konsolosluğundan başvuracağım,

ama kalacak bir otel ve uçak rezervasyonum yok,

bunu konsoloslukta sorun yaparlar mı?

istanbul üniversitesinde öğrenciyim,

daha önce yunanistan konsolosluğundan multiple schengen vizesi almıştım,

amerika vizem de var amerika yada gittim,

daha önce fransaya da gittim.

yani bu özellikler ile otel ve uçak rezervasyonu olmadan vize verirler mi?

edit:anlaşılmaması üzere yeniden yazılmıştır.

Hepimiz Onaylanma Bağımlısı Keşleriz...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    badass
    badass's avatar
    Erkek

Malesef soylediginden cok birsey anlasilmiyor. Eger vize bas vurusunu Fransa'dan yapicaksan elin mahkum zaten oraya gitmen gerekiyor. O yuzden en yakin zamanda rezarvasyonlarini yaptir derim. 

Yok Turkiye'den bir konsolosluktan vize bas vurusu yapiyorsan rezervasyon o kadar onemli degil. Su tarihte gidip su tarihte gelicem. Rezervasyon icin vize gorusmemi bekliyorum demen yeterli olucaktir. 

Onemli olan vizeyi sana veren kisinin senin gidip orda kalip yasamadan geri donecegine inanmasi. Amacinin gittigin yere yerlesmek olmadigini bilmek istiyorlar. Kolayca iptal edilebilen bir rezervasyon veya yanan 300 euroluk bir ucak bileti cok birsey degistirmez.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

elbette sorun olur. kalacağın yeri ve gidiş yolunu ispatlaman gerekiyor bir nevi. bu şekilde gidersen red yiyebilrisin ve bu pek hoş olmaz sicilin için (ilerde kayıtlarda görülür)

yapacağın iş zor değil, gir bir otel bul ve rezervasyon yaptır, sonra uçak acentalarına gidip rezarvasyon yaptır vize için. onlar rez. yapıp silerler.. o şekilde gidip başvur. sonra otel rez. iptal et. hatta gitmeden önce de iptal edebilirsin. sonuçta kısa dönemde kontrol olmuyor bildiğim kadaryla.

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ameros
    ameros's avatar
    Erkek

ama ben özel arabamla avrupa turu yapmak istiyorum uçakla gitmeyeceğim. veya otelde  kalmayacağım.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

ab vize iyileştirm süreci dolayısıyla tüm schengen üye konsoloslukları artık aynı belgeleri istiyorlar. 

istenilen belgeler burada

http://www.ambafrance-tr.org/Turistik-seyahat

ve dediğim gibi otel rezervasyonu- uçak bileti rezervasyonu istiyorlar. 

kendi arabanla gidiyorsan yurtdışı için sanırm pul falan alman gerek, bunu gösterebilirsin. araba kalacağım demek pek inandırıcı olmaz.. 

yerinde olsam her ne kadar uçakla da gitmesen ve otelde kalmasan da rezervasyon yaptır sonra iptal  et. vizeni aldıktan sonra yine bildiğin şekilde git..

edit: buradan da iletişime girebilrisin

Fransa Büyükelçiliği web sitesinde yer alan bilgiler sorunuza cevap teşkil etmediyse aşağıdaki adresten, telefon numaralarından veya e-posta yoluyla Vize Servisi’ne ulaşabilirsiniz :

- Adres : Paris Caddesi N° 70 Kavaklıdere Ankara

- e-posta : amba.ankara@diplomatie.gouv.fr

- Telefon : + 90 312 455 45 45/40/42 (bu numaralardan, resmi atamaları yapılmış diplomatik pasaport, özel pasaport ve hizmet pasaportu hamillerine randevu verilir)

Normal vize başvuruları için : + 90 212 340 44 43 (normal pasaportlar)

Vize başvurularıyla ilgili bilgi almak isteyenler, Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri, 14.00 ile 17.00 saatleri arasında + 90 312 455 45 45/40/42 numaralı telefonları arayabilirler.

Dikkat : Bu telefon hatlarından genel bilgiler verilmez. Bu telefon hizmeti, yoğunluk veya gereksiz çağrılarda iptal edilebilir.

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ameros
    ameros's avatar
    Erkek

çok teşekkürler hocam.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    swordfish
    swordfish's avatar
    Erkek

daha önce gittin ve geldiysen sorunsuz alırsın.

Ben artık uçak bileti alır gibi istediğim yere vize alıyorum :D

Eskişehirin göbeğinde tecavüze uğrayan Rapci gençler : http://www.youtube.com/watch?v=248MKazGlpo&feature=plcp
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    longvize1
    longvize1's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

under reklam mesajini sildi

Toplam Hit: 649 Toplam Mesaj: 7