VM Virtualbox'da Backtrack Wireless Kart Sorunu
-
merhabalar,
backtrack r3 kurdum sanal makineye, makine kapalıyken kurduğum işletim sistemi üzerinde sağ tık > settings>network>NAT olan kısmı Bridge Adapter yapmış olmama rağmen no wireless devices diyor bilgisayarın ağ kartını vlan0 vlan1 gibi görmesi gerekiyor ve benim ihtiyacım olan da bu..
google 'da baya araştırdım ama sonuca ulaşamadım bilgisi olan mürid varsa şimdiden teşekkürler.
-
aynen wpa fln kırmayı denicektim wireless toollarla ne hikmetse virtualde çalıştırdığımızdan mıdır nedir terminalde yazılım güncelleme yapıp ve wireless kartın driverını kurmama rağmen no such device yazdırıo tuhaf
-
up güncel
-
bridged ile alakası yok. o senin wifini ethernet olarak gösteriyor.
yaparsan virtualbox guest additions kurup + usb wifi kartını USB kısmından göstererek yaparsın anca.
network kısmıyla hiç alakası yok.
usb wifin yoksa zaten olmaz.
-
bunun bi çözümü olmalı abi ya
şuan virtualbox'da 3 işletim sistemi kurulu olmasa wmware kuracaktım, onda sorun vermiyormuş bu mesele.
-
bridge yapıcaksın kendi bağlantını
options network de bridge seçeneğni tıklayıp wireless kartını seçsonra vmwareda alt tarafta adapter simgesi var oradan kendi wireless kartını tick yap
airmon-ng wlan0
mon0 monitored mode enabled derse tmm
ps: windows firelewall ve anti virüsleri kapat engelliyor bridge yapmasına, doğru kartı seçtiginer emin ol, birde yine görmezse wirelessi kapatıp açarak dene kapat bekle 10 sn sonra aç tekrar o şekild
Allura tarafından 22/Eki/13 08:43 tarihinde düzenlenmiştir -
ilk defa usb wifi tanıtabilmeyi vmware sayesinde başardım, teşekkürler allura.
- gerçek makinada USB Wifi'yi kapat (ağ ayarlarından)
- vmware'de backtrack'ı aç, şu menüden USB'yi bağlayabilirsin:

hatta backtrack falan da hikaye. 100 mb civarı beini dururken: (kendi bilgisayarımdan)
YekteranBaymedir tarafından 22/Eki/13 13:00 tarihinde düzenlenmiştir