Vmware Daki SQL Server"A Erisim Problemi
-
Visual Studio’da Server Explorer’a Baglanti atamasi yapmaya calisiyorum. Yalniz eklemeye calistigim baglanti, sanal makinamda.
Daha aciklayici olmam gerekirse, VMware da WIN2008 ve onun da üzerinde SQL Server 2005 kurulu. Tüm calismalarimi oradan yapiyorum. Yalniz VMware da Visual Studio yok. Visual Studio dan SQL Server a erismek ve islemler yapmak istiyorum.
Bunun icin Microsoft’un Loopback adaptörünü yükledim. WMware ile host makinam arasindaki networku düzenledim. Cift yönlü problemsiz bir sekilde pingleyebiliyorum makinalari. Buraya kadar hicbir problem yok. Ama ne zaman ki Visual Studio’ya baglanti eklemeye calisiyorum, o zaman isler karisiyor.
Bunun icin su yolu izliyorum:
Server Explorer da Data Connections a sag tiklayip ‘Add Connection’ diyorum. Data Source olarak Microsoft SQL Server i seciyorum. Data Provider olarak da ‘.NET Framework Data Provider for SQL Server’ secip ileri diyorum ve tam orada tikaniyorum. Server olarak ne girecegim orada bilmiyorum. WMware daki makinanin adi listede otomatik olarak cikiyor bu. Ancak onu secince, Connect to a database bölümünde ‘Select or enter a database name’ listesi bos. Hicbir sey cikmiyor. Elimle Northwind girsem bile uzun bir süre bekleyip daha sonra timeout a düsüp hata veriyor. WMware daki SQL Server icin remote control vb. gibi tüm ayarlari da yaptim. Hala bir sonuc elde edemedim. -
sql serverın Authentication ayarlarından olabilir. eğer windows Authentication da açtıysan databasei ağdan bağlanmakta zorluk çekersin.
birde sanal makinaya sql server 2005 express edition kurduysan bağlamazsın diye biliyorum. en azından workgroup edition olması gerekir. benim önerim enterprise edition kur. Authenticationlara da dikkat et
-
teşekkürler.. başka önerileri olan varsa buyrun..