VMWARE ESXI Silinen VMDK Dosyasını Geri Getirme
-
Selam arkadaşlar,
ESXI üzerinden bir VM silerken VM'e bağlı ikinci diski(VMDK dosyası) de silmişim ve bu diski geri getirmem lazım.
Şuan silinin vmdk dosyasının bulunduğu datastore herhangi bir data yazmadın ve bir şekilde ücretli de olabilir desteğe ihtiyacım var.Durum biraz acil olduğu için bu konuda uzman olan arkadaşların desteğini bekliyorum.
-
Klasik kurtarma yöntemleriyle olur mu bilmiyorum, RAID yapısı var mıydı hocam? ama şu an yapacağın en mantıklı adım eğer tek disk ise onu çıkartıp şuanki halinin full yedeğini almak ve ondan kurtarma yapmaya çalışmak gibi, mevcut disk üzerindeki silinen dosyanın üzerine birşeyler yazılması an meselesi olarak görebilirsin.
-
@mugen,
RAID 5 var.
VMDK içerisinde SQL dataları vardı. IT ci arkadaş SQL backupları almış ama aldığını unutmuş :)
backup dosyaları üzerinden veritabanlarını restore edip devam edeceğiz.Böylelikle yedeklemenin ne kadar önemli olduğunu birkez daha anlamış oldum.
-
esinti bunu yazdı
@mugen,
RAID 5 var.
VMDK içerisinde SQL dataları vardı. IT ci arkadaş SQL backupları almış ama aldığını unutmuş :)
backup dosyaları üzerinden veritabanlarını restore edip devam edeceğiz.Böylelikle yedeklemenin ne kadar önemli olduğunu birkez daha anlamış oldum.
zararsız çıkmana sevindim hocam, insanı çok pis geren şeyler, bir kere bizim sunucuda nasıl olduysa scsi driver bozulmuştu, disk sağlam ama makineler boot olamıyordu bu yüzden, network üstünden mount edip taşıma yapabiliyorduk, yaklaşık 12 saat kaybın bize maaliyeti çok kötü olmuştu
mugen tarafından 20/Haz/24 15:08 tarihinde düzenlenmiştir -
Snapshot almis miydin hocam ?
-
Google'da nasıl çözüleceği yazmıyor sanırım. Mkyb denilen herbokolog hala gelmemiş.
-
@dhmm hocam veeam backup ile sunucunun yedeğini alıyoruz normalde.