Vmware ESXI Yedekleme Hakkında
-
Selam Millet,
ESXI deki tüm sunucuları online yedeklemek istiyorum backuplarıda Microsoft Azure'a upload etmek gibi güzel planlarımda var.
ESXI yedekleme konusunda datacentercı arkadaşlar var mı? Ücretsiz yada Sıkıntısız Keyli calışan yazılım var mı bildiğiniz?
Veeam var upload yapanı ücretli, tecrübe paylaşan olursa sevinirim.
-
Kaç tane vm çalışıyor esx'ler üzerinde.
CloudBacko isminde bir yazılım var, amazon s3, google drive, onedrive gibi bulut servislere backup alabiliyor. Lisans ücreti çok pahalı değil, host başına 150 $ civarıydı. Belki kırılabiliyordur , ben trial kurmuştum. Bizim 60 vm için denemiştim ama, upload hızları beni tatmin etmemişti. (hattımız 80mbit)
Belkide denemiş olduğum servisler ücretsiz olduğu için yavaş olabilir bilemiyorum.
-
Vmware kullanıyorsan vcloudair'ı kullanabilirsin vreplication ile senkronize ezersin.
Asıl sorum vmler bulutta otomatik olarak başlatılabilsin mi yoksa sadece kalıp olarak mı dursunlar.
Eger kalıp olarak duracaklarsa netbackup,veam veya yine vmwarein dp'sini kullanarak vm backup alıp bir yere upload etmek sorun degil.
Eger dedigim gibi dr cozumu olsun oradan da acim diyorsan ya vcloudair yada azurun asr altindaki inmagici kullan
-
Uzaktan açmaya gerek yok tek sıkıntı sunucular sıcarsa geri kaldırabilmek.
1 gün beklemek cok sıkıntı değil. Zaten sunucular Raid 6 ile calışıyor.
Zaten yaklaşık 15 VM yedekleyeceğim.
@Cyber : 80 Mbit uploadınız yok değil mi:)
Bi kontrol edeyim bunları.
-
Upload'ımızda 80mbit, fakat dediğim gibi ücretsiz bulut servisleri denediğim için yüksek upload hızına izin vermiyor olabilir. Eğer ücretli bir azure üyeliğiniz var ise denemekte fayda var.
Vaktin var ise şunuda deneyebilirsin, ghettovcb ile vm'lerin backup'ını alıp, bir NAS'a veya azure file servislerini kullanarak bulut'a yedek alabilirsin, fakat tabi bol vakit ve uğraş lazım .
-
Bu durumda cyberın öneri mantıklı eger lokasyondan bagimsiz olsun dersen azure'a at ama uploadum sıkıntılı lokasyonda yedekler kalabilir diyorsan freenas veya openfiler ile ucuz yollu bir nas yapip vm backuplari orada tut
-
vmware nin convert toolu ile ESXi den workstation formatinda backup aliyordum. gerektiginde geri esxi'ye cevirerek geri yukluyor veya butun serverlar sicarsa durumu iyi olan 4-5 normal pc'de workstationlari direk acarak gun'u kurtardigim oldu TeknikKartta ideken.