Vmwarede İnternete Bağlanamıyorum - Yardım
-
Herkese merhabalar öncelikle.
Daha önce defalarca aynı ayarlarla internete bağlanabilmeme rağmen, ne olduysa sanal makina artık internete çıkmıyor.
Hiçbir ayar değişikliği yapmadım durduk yere böyle oldu.
Programı defalarca sildim temiz yükleme yaptım, işletim sistemini defalarca yeniden kurdum ama yok hiçbiri işe yaramadı.
Google'dan yaptığım aramalardaki çözümleri de denedim onlar da işe yaramadı.
Xp kurdum olmadı, w7 kurdum olmadı.
Sorun nerede sizce ? Mevzu benim için çok önemli yardım edin beyler.
Sorun capsi:

Ayarları bridged oalrak kullanıyorum, bana değişik ip ve mac adresi lazım olduğu için.

NAT ve host only yaptım yine bağlanmadı.
Ek olarak: vmware'nin bridged özelliği gibi sanal makinaya ayrı ip ve mac adresi atayan başka programlar biliyor musunuz ?
Youtube için lazım, hack yapmayacam :)
-
normalde bridge ile yapabilirsin şuan ben yanlış hatırlamıyorsam nat kullanıyodum köprülemedede advanced ayarlarına girdiğinde mac adresi düzenlemesi yapabiliyorsun. aşağıdaki ayarlarla direk modemden ip alabiliyorum.
Ccaglayan tarafından 17/Ara/14 12:26 tarihinde düzenlenmiştir
-
Ccaglayan bunu yazdı
normalde bridge ile yapabilirsin şuan ben yanlış hatırlamıyorsam nat kullanıyodum
Normal bridge seçili zaten hocam ama vmware inat etti bağlanamıyorum internete. NAT kullanınca benim ip adresimi atıyor hocam bana bridged lazım.
Zaten NAT yapsam da bağlanmıyor. Hiçbiri işe yaramıyor.
DadasAdam tarafından 17/Ara/14 12:24 tarihinde düzenlenmiştir -
DadasAdam bunu yazdıCcaglayan bunu yazdı
normalde bridge ile yapabilirsin şuan ben yanlış hatırlamıyorsam nat kullanıyodum
Normal bridge seçili zaten hocam ama vmware inat etti bağlanamıyorum internete. NAT kullanınca benim ip adresimi atıyor hocam bana bridged lazım.
hocam bide sanal makinayı kapat öyle yap bazen sapıtabiliyor çünkü ayarlar birbirine giriyor
hatta diğer sanal makinalarımada baktım hepsine köprüleme uygulamışım sorunsuz bir şekilde önceden böyle bir sorunla karşılaşmışmıydın acaba çünkü network kartı kıllandırdı beni pek ihtimal vermiyorum ama.
Ccaglayan tarafından 17/Ara/14 12:31 tarihinde düzenlenmiştir -
Ccaglayan bunu yazdıDadasAdam bunu yazdıCcaglayan bunu yazdı
hocam bide sanal makinayı kapat öyle yap bazen sapıtabiliyor çünkü ayarlar birbirine giriyor
hatta diğer sanal makinalarımada baktım hepsine köprüleme uygulamışım sorunsuz bir şekilde önceden böyle bir sorunla karşılaşmışmıydın acaba çünkü network kartı kıllandırdı beni pek ihtimal vermiyorum ama.
Benim ayarlarım da paylaştığın resimdeki gibi hocam 2. resimde gösterdim.
Daha önce hiç olmamıştı hocam ilk defa böle birşeyle karşılaşıyorum.
2-3 gündür sorun devam ediyor. Dün uğraşırken yeni bir windows7 kurdum internete bağlandı, sonra koptu.
Virtualboxta NAT ile internete bağlanabiliyorum hocam vmware kıllık yapıyor.
NAT bağlandı sonunda ama bridged hâlâ bağlanmıyor hocam...
DadasAdam tarafından 17/Ara/14 12:54 tarihinde düzenlenmiştir -
o zaman akla şu geliyor modeminden ip yi otomatik dhcp üzerinden mi alıyorsun yoksa elle mi atıyorsun. bide bridgeye al biraz bekle windows bazen geç ip alıyorda.
-
Ccaglayan bunu yazdı
o zaman akla şu geliyor modeminden ip yi otomatik dhcp üzerinden mi alıyorsun yoksa elle mi atıyorsun. bide bridgeye al biraz bekle windows bazen geç ip alıyorda.
Otomatik alıyorum hocam elle birşey yapmıyorum hiç anlamıyorum bu işlerden zaten.
Bekledim olmuyor her temiz kurulumda maksimum 30 dk beklemişimdir...