Vodefone Evde İnternet Kullanan Varmı?
-
Hocalar selam, Evde vodafone evde internet fiber kullanıyorum uzun bir süredir. Artık modemin nesil olarak eskimesi vs gibi sebeplerden ötürü değiştirmek istiyorum. Operatör ile görüştüm fakat bozulmadığı sürece değişmeyeceklerini değişme durumunda ise yeni nesil bir cihaz olma durumun çok düşük olduğundan bahsediyorlar. Kullananlar bilir ayrıca bir ont cihazı ile kurulum yapılmıyor modemin içinde herşey. Şimdi sorum şu vodafone modemi kullanıp değiştiren oldumu hiç olduysa ont özellikli yeni nesil wifi 6-7 hangi modemi önerir tavsiye edersiniz.
-
Modeminin marka ve modelini merak ettim atar mısın ?
-
mkyb bunu yazdı
Modeminin marka ve modelini merak ettim atar mısın ?
Nokia G-1425G-A veriyordu o dönem vodafone
-
Müşteri Temsilcisi ile yapacağın görüşmelerden önce;
Modemin Yanına Geçip Kronometriyi açıyoruz. 60 saniyede bir adaptör çek tak yap.
Bu şekilde Gün aşırı 10 - 15 Defa tekrarla aynı işlemi. Sistem Seni Otomatikten "ağdan düşme" "Cihaz Offlie" şeklinde gösterecek.
Vodafone Temsilcisi Görüşme esnasında adaptörü çekip taktığında Sistem üzerinden Modem ve ONT birbirine bağlı olmadığını görecektir.
"Modem ve ONT offline" şeklinde görüp Sürekli düşen aboneler kategorisine ekleyecektir. Bununla ilgili
Oluşturacağın arıza kaydında "Netten Sürekli kopuyorum" "Modemin Işıkları Yanıp Sönüyor" "Wifiye bağlanamıyorum"
"Modem Çok sıcak oluyor dokunamıyorum" diye açıklama yaparsan "Modem Değişim" Talebini kabul ederler. Bunun Yanında
Modem eski uzun süredir kullanıyorum, Modem arayüzüne girmekte zorluk çekiyorum çok geç açılıyor verim alamıyorum gibi gibi
Normalde Modem ve ONT ayrı olması çok daha verimli.
Sinyal Seviyesinin yüksek olması ONT'nin los yakması
Kablonun deforme olup sinyal ONT'ye ulaşamamasından kaynaklı internet kesintisini bunların tümünü ONT'den anlaşılıyor.
TeLeVoLe tarafından 08/Tem/26 11:17 tarihinde düzenlenmiştir -
Alezsian bunu yazdı
Hocalar selam, Evde vodafone evde internet fiber kullanıyorum uzun bir süredir. Artık modemin nesil olarak eskimesi vs gibi sebeplerden ötürü değiştirmek istiyorum. Operatör ile görüştüm fakat bozulmadığı sürece değişmeyeceklerini değişme durumunda ise yeni nesil bir cihaz olma durumun çok düşük olduğundan bahsediyorlar. Kullananlar bilir ayrıca bir ont cihazı ile kurulum yapılmıyor modemin içinde herşey. Şimdi sorum şu vodafone modemi kullanıp değiştiren oldumu hiç olduysa ont özellikli yeni nesil wifi 6-7 hangi modemi önerir tavsiye edersiniz.
Hocam mevcut modem i kabloluya çevirip mesh sistem yada güncel wifi 7 modem alabilirsin.
benim telekom fiber in wifi si iyi olmasına rağmen kullanmıyorum tp lin mesh aldım onu kullanıyorum.