Voip Hakkında

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Şöyle bir sorum var,

Biz 3 arkadaş bir iş yürütüyoruz. Bir iletişim telefonu ayarlamamız lazım. Bir tane telefon + hat alalım dedik önce, ancak üçümüzün de ayrı işi var ve müsait olduğumuz zaman aralığı farklı. Tek telefon olursa sürekli bir kişide durması gerekecek. Bu bize uymuyor. Voip nedir, ne değildir tam bilmiyorum. Aradığım şey şu, bir telefon numarası olacak, bu numaraya arama geldiğinde 3'ümüzün telefonuna da bildirim gelecek (artık bir app vazıtasıyla mı çalışıyor nasıl oluyor bilmiyorum), eli boş olan, isteyen açacak telefonu konuşacak. Var mı böyle bir sistem?

while (1<2)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cevik
    cevik's avatar
    Erkek

Hocam şöyle bir alternatif düşünebilirsiniz. superonline tt vodofone gibi servis sağlayıcılardan ziyade yine profesyonel çalışan voip servisi veren firmalar var.

bu firmalardan bir voip numarası alabilirsiniz. Telefonlara yüklenebilen Voip yada sip phone uygulamarla da aynı anda istedigin kişide karşılama yapılabilir.

örnek firma mesela ve uygulama;

http://www.verimor.com.tr/makaleler/android-telefonlar-icin-voip-yazilimlari-zoiper-resimli-anlatim/

daha profesyonel istiyorsan bir ip yada cloud pbx satın almak olacak. bu konuda da 3cx i önerebilirim.

www.3cx.com.tr/

Parlayan bizi paylar...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

operatörlerden alacağın voip tek numaraya yönlenir cevik in dediği gibi 3. parti bir firma lazım

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Sağolun beyler. Kurumsal çözüm diyor sitede, ben bir tane voip (ya da işimi çözecek başka bir sistem) istiyorum öyle çok da kurumsal bir durumum yok :D

while (1<2)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek
    KrypT bunu yazdı

Sağolun beyler. Kurumsal çözüm diyor sitede, ben bir tane voip (ya da işimi çözecek başka bir sistem) istiyorum öyle çok da kurumsal bir durumum yok :D

https://www.bitrix24.com/uses/free-business-phone-voip-system.php?gclid=CPri4onXuMsCFVYo0wodeNgKig

şu video da ki olay senin çözüme benziyor

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cevik
    cevik's avatar
    Erkek

şef, hep link öneriyorum ama başka imkanı yok.

verimor.com.tr yada http://www.istelia.com/ gibi servis sağlayıcalar senin işini çözer. kurumsal olmana gerek yok. 

mobil pbx denen zımbırtı yada zoiper tarzı programlar ile voip kullanabilirsin.

Parlayan bizi paylar...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Eyv, direkt elemanları arayıp sorayım en iyisi.

while (1<2)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cache
    cache's avatar
    Erkek

Elastix kurup gelen aramayi grup içine verirsen her telefon ayni anda çalar hocam.

En iyisi olmadan önce, her zaman en kötüsü olmaz mı ?
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek
    cache bunu yazdı

Elastix kurup gelen aramayi grup içine verirsen her telefon ayni anda çalar hocam.

Elastix nedir? Yenir mi? Hiç bir fikrim yok hocam, daha önce voip ile hiç işim olmadı. Anladığım kadarıyla bir çeşit server. Server'ı kurdum çalıştırdım diyelim, sabit numarayı nasıl alıyorum, aramaları bu server'a nasıl yönlendiriyorum vb.

while (1<2)
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

@KrypT : Abim işe bundan 6-7 ay önce SİP-VOİP çok uzun uzun araştırdım ve Mobil APP yapacaktım bunun ile ilgili. Yapman gereken şeyler bunlar Adım adım 

1- Sip Client Oluştur bir adet.

2-Internette bir çok Sip server mevcut free olanları var 10 kullanıcıya kadar bedava ondan sonrası için bir hayli para istiyor projemi sonlandırma sebeplerimden birtanesi idi.

3- bir adet Socket yapman lazım telefonun Hangup Metodunu çalıştırmak için.

4- Telefonlar hangup durumunda olunca da GCM ile telefonlara notification gönderebilirsin. yada 3 ünüz aynı anda konferans tarzı bir konuşma yapabilirsiniz takıldığınız yer olursa ben yardımcı olurum Kodlarım vs hazır benim Sip server pahalı geldi bıraktım..

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cache
    cache's avatar
    Erkek
    KrypT bunu yazdı
    cache bunu yazdı

Elastix nedir? Yenir mi? Hiç bir fikrim yok hocam, daha önce voip ile hiç işim olmadı. Anladığım kadarıyla bir çeşit server. Server'ı kurdum çalıştırdım diyelim, sabit numarayı nasıl alıyorum, aramaları bu server'a nasıl yönlendiriyorum vb.

Netgsmden bi numara alip bu sunucuya register ediyorsun hocam pm den telefon yolla yardimci olmaya calisayim

En iyisi olmadan önce, her zaman en kötüsü olmaz mı ?
Toplam Hit: 1250 Toplam Mesaj: 11
voip