Voip Kurulumu Hakkında
-
Müridler internette biraz araştırdım fakat kafamfaki sorulara tam yanıt bulamadım şimdi notebook servisimiz için santral kurulacak fakat atıl durumdaki bir kasayı voıp santrala çevirebiliyormuyuz? Gereken donanımlar şuan mesela tek hattımız var 4 adette dahili hattımız olcak bunun için alt yapıda neler gerekli kendimiz kurarsak dahamı sağlıklı olur yoksa gidip hazır santralmi alalım konu hakkında bilgisi olanlar varsa fikir verirlerse sevinirim.atıl durumda p4 bi cihazımız var
-
Bilgisayarı voip santrale çevirmek küçük işletmeler için pahalıdır. Yazılım parası, analog hatları voip yapabilmek için audiokost (yazılışından tam emin değilim.),enerji kesilmelerinde santralin çalışması için ups gerekliliği gibi birçok masraf vardır. Hatta çok pahalıdır. İhtiyacınızı tam olarak biliyorum ama karel ıpv20 yada telesis px24 yada telesis nano işinizi görür diye düşünüyorum.
-
Hocam valla pc var linux üzerinede http://voipdunyasi.com/ buradaki programları kursak bişeyler yapamazmıyız? Ama dahili hatları nereye bağlıcaz filan daha önce yapan oldumu :) açıkcası yanlışta anlamış olabilirim bu arada istediğim müşteri aradığında işte şu şirkete hoşgeldiiz satış içn 1 teknik servis için 3 falan filan demesi ve işte sekreterin teknik servise servisin muhasebeye telefon aktarımı gibi özelliklerim olması
-
Voip daha doğrusu sip geniş bir konu. Bilmeden girmek hüsran yapabilir. Ayrıca analog dış hatları voip yapmak içinde donanım almalısınız. İç hatlarda ıp telefon kullanarak sorunu çözebilirsiniz ama dış hatlar analog dur. IP telefonlarda 90-100 tl den başlar.
-
Günceldir :)
bladex38 tarafından 14/Eyl/13 22:21 tarihinde düzenlenmiştir -
Karşılama konuşması tarzında bir şey istiyorsanız bunu bir kasaya programlar kurarak çözemezsiniz. Yani mümkün değil demiyorum ancak onu yapabilmek için vereceğiniz emek tahmin ettiğinizin çok çok üzerinde. Arkadaş belirtmiş Sİp oldukça geniş bir konudur. Daha önce herhangi bir deneyiminiz yoksa yapabileceğiniz en iyi şey en düşük kapasitede bir ip santral kurmanızdır. Bu sayede analog olan dış hatlarınızda digitale döner, varsa başka bölgelerdeki şubelerinize bir ip telefon alarak santarlınıza bağlayarak (istediğiniz herhangi bir yer olabilir mesela eviniz veya fizanda ki bir şubeniz) ücretsiz görüşme yapabilirsiniz. Ama mesele sadece karşılama konuşması ise ve analog bir santraliniz varsa bu konu için üretilmiş cihazlar var bunu almak çözüm üretebilir.
Yine de eğer bir işyeriyse artık bir ip santral sahibi olmanızı öneririm, zira böyle bir santrale bağlanacak bir bilgisayar ile dijital dünyanın pek çok nimetinden faydalanabilirsiniz.
Yukarıda ki açıklama karışık gelmiş olabilir, Kısacası b,ir bilgisayara program yükleyerek voip santral kurma çalışmasını yapmanızı önermiyorum. -
bladex38 bunu yazdı
Müridler internette biraz araştırdım fakat kafamfaki sorulara tam yanıt bulamadım şimdi notebook servisimiz için santral kurulacak fakat atıl durumdaki bir kasayı voıp santrala çevirebiliyormuyuz? Gereken donanımlar şuan mesela tek hattımız var 4 adette dahili hattımız olcak bunun için alt yapıda neler gerekli kendimiz kurarsak dahamı sağlıklı olur yoksa gidip hazır santralmi alalım konu hakkında bilgisi olanlar varsa fikir verirlerse sevinirim.atıl durumda p4 bi cihazımız var
karasal hatların var ise digital e çevir voip hizmeti veren fırmalar onlardan hızmet alabılırsın yada bılgısayar linux kurabılırsın.
3cx degılde tamamen ucretsız olan bir program vardı bunun ıcın hatta mint kurup uzerıne kuruyorlardı . Ama bir adet cıhaz gerekıyordu sanırım oda 20 dolar cıvarında dealextremden temın edebılırsın çağrı merkezlerindede sistem de bir server makina dıgerlerı client olarak işliyor tabanda bu yazılım kullanılıyordu ücretsiz olarak ama entegrasyon ısı zor kendın yapabılırmısın bılmıyorum .
Bu işlem için firmaya gitsen min senden 3 4 bin dolar isterler
-
Hocam bilgi yoksa kurulumu ve işletmesi çok zor olur.
Balyoz99 tarafından 15/Eyl/13 05:01 tarihinde düzenlenmiştir -
bilgisayarla deilde daha basit elektronik kart tasarımı üzerinden ola bilir 1234 sayıları algılatıla bilir gerekli sekreter seside micro sd karta atılıp müşteriye dinletile bilir pazartesi bizim mühendise sorıyım elinde hale hazırda tasarım varmı die
-
hipokondriyak bunu yazdıbladex38 bunu yazdı
karasal hatların var ise digital e çevir voip hizmeti veren fırmalar onlardan hızmet alabılırsın yada bılgısayar linux kurabılırsın.
3cx degılde tamamen ucretsız olan bir program vardı bunun ıcın hatta mint kurup uzerıne kuruyorlardı . Ama bir adet cıhaz gerekıyordu sanırım oda 20 dolar cıvarında dealextremden temın edebılırsın çağrı merkezlerindede sistem de bir server makina dıgerlerı client olarak işliyor tabanda bu yazılım kullanılıyordu ücretsiz olarak ama entegrasyon ısı zor kendın yapabılırmısın bılmıyorum .
Bu işlem için firmaya gitsen min senden 3 4 bin dolar isterler
Aslında böyle bir iş voip deneyimi olan biri yardımcı olursa 400-500 tl masraf ile çözülebilir. Linksys' in müthiş yeteneklere sahip cihazları var, örneğin spa 9000. Ancak bu cihazı almakla iş bitmiyor bir voip servis sağlayıcı bulunmalı, cihazın ayarları yapılmalı, destekleyen akıllı telefonlar ile iş yerini ücretsiz arayabilirsin bu durumda, SPA 9000 in sesli yanıt özelliği de vardı yanılmıyorsam.
Diğer bir öneri Karel ip santralleri. hiç fena değiller 600-1500 tl arasında çeşitli modelleri mevcut.
Ancak her ne olursa olsun bu cihazlar alındıktan sonra bir çok alt yapı düzenlemesi yapılması. Herhangi bir cihaz almaya karar verirseniz özellikleri hakkında detaylı görüş bildiririm, voip servis sağlayıcıları hakkında bilgi verebilirim, cihaza göre ayarlar konusunda da yardımcı olurum, benden bu kadar:)