Voıp Sistemleri Hakkında
-
bizim şirkette vardı ama tam anlıyamadım mantığını. daha doğrusu mantığını anladım ama teknik olarak bişey bilmiyorum. mesela bizim firmada cisconun telefonları için 2 adet server vardı. ben normal kendi evime kurmak istiyorum acaba server şartmı yoksa modem üstünden yapabilirmiyim. normal ev telefonu gibi her odaya bir telefon koymak istiyorum birde 1 yada 2 tane el telefonu olcak yani toplam 4 5 telefon olcak. nasıl bi yol izlemeliyim internettede bişey bulamadım bilen mürid varsa el atarsa sevinirim üyeler içinde yararlı bi konu olacaktır. malum türk telekom hiç konuşmadığımız halde çok güzel ücretler alıyor. bulunduğum yerede superonline fiber internet gelince :)
-
7960 mı var hacı :D baba telefondur bizdede var onlarda ikinci tuşu bozuldu (resume) bide mobil dect telefonu varki gsm i olsa piyasayı darmadağın eder...
insan 2100 mah batarya koyarmı yaa
-
hocam şirkette kullandıgın vpn server üzeinden çalışır ISDN hatları voip üzerinden aktarır.mantıgı iki bilgisayarın networkte haberleşmesi gibidir.wlan yapılır farklı şubelerde birbiri ile localdeymiş gibi görüşür.konferans.yedekleme vs olayları cisco telefonn gelişmiş özelliğidir.ve çok güzel bi telefon makinesidir.
evde odadan odaya kullanmak istiyorsan bitane santral alman gerekir mesela karel ms16 ms40 gibi.santrali kurup odadan odaya görüşebilrsin.onun için cisco telefon makinesinede gerek yok.ev ofis arası görüşmek istiyorsan.voip destekli bi adls modem alman gerekiyor.karşıdada olması gerekiyor.mesela vigor 6100 modem.iki hattı birbirine vpn yaparak görüşebilrsin.ama ücret olayına gelince ne demek istediğini tam anlayamadım.şirketinizde zaten diğer ofisle görüşmek için metro ethernet yada dsl hattı kullanıyordur.bunun içinde bildiğimiz gibi aylk para ödeniyor.konuya tam olarak hakim değilim.yanlış anladıysamda kusura bakma:)