VPN - Remote Access

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    badass
    badass's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Aralık/2002
    Erkek

    Ben is yerindeki bir bilgisayara vpn kurup ordaki dosyalara disaridan internet araciligi ile ulasmaya calisiyorum. Veya windows taki remote desktop da kurula bilir ancak isler biraz karisik.

     

    Baglanmak istedigim bilgisayarin icteki adresi 192.168.0.xxx modeme gelen bos statik ipler var onlardan birisini kullana bilirim. Ancak modemden sonra firewall/router var. Bu gecisi nasil yapabilirim? Firewall a giren ip 63.101.xxx.49 bilgisayarin interenete girdigi ip 63.101.xxx.54.

     

    Biliyorum biraz karisik oldu, aciklamami istediginiz bir yer varsa soyleyin.

     

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Ocak/2006
    Erkek

    anladıgım kadarı ile iş yerindeki bilgisayarına dışardan bağlanmak istiyorsun..işyerindede güvenlik duvarı var.

    güvenlik duvarının markası neci la

    güvenlik duvarına gelen IP demişssin nerden geliyor.farklı bi şubeniz ve arasında vpn varmı

     


    Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Helyum
    Helyum's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Haziran/2009
    Erkek

    eger microsoft server x surumundeki vpn i kullanacaksan iç tedariklerden birini veremezsin.

    ayrıca bi ip havuzu olusturman daha hayırlı olucaktır.

    ayrıca modemden gre47 protokolu yada (udp - tcp 1723 nolu port) acarak dediklerini yapabilirsin.

    fw icin ne kullanıyosun?


    http://www.youtube.com/watch?v=n-O0mSUNVlU
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    badass
    badass's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Aralık/2002
    Erkek

    kullandigim  Firewall / vpn Route Finder, modeli RF560vpn.

     

    modem motorola 3347. 

     

    Bu is biraz benim boyumu asar gibi gorunuyor ama bakalim. Isallah sizden aldigim biglilerle birseyler yapabilirim. 

     

     

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Ocak/2006
    Erkek

    badass bunu yazdı:
    -----------------------------

    kullandigim  Firewall / vpn Route Finder, modeli RF560vpn.

     

    modem motorola 3347. 

     

    Bu is biraz benim boyumu asar gibi gorunuyor ama bakalim. Isallah sizden aldigim biglilerle birseyler yapabilirim. 

     

     


    -----------------------------

     

    hocam senin firewallun vpn client programı parlı 129$ yazmış adam..IPsec yapabilyorsun ama karşıdada senin cihazın aynıından olması gerekiyor.yada para ödemen gerekiyor.işin network tarafı şu şekilde olması gerekiyor.hemen hemen standart zaten.firewall içine gir.servisleri blul 3389 nolu servisi aç.ipye falan yönlendirmene gerek yok. servis yoksa kural oluşturman gerekioyr.internal kural yapacaksın eneblaedip rdp portlarını tanıtacaksın...yani dıraşrdan içeri girişler serbest rdp porttan diyeceksin..modemin bridge modda olmadıgı için ondada dmzi aktif et.IP adresi olarak iç makinanın adresini ver.dışardan modemin aldıgı wan IP adresi ile dışardan erişebilrsin.geçici bi süreliğine yapıyorsan 80 portunu kullanan programlarla (teamwiever) yine vpn modda erişebilir.iş yerindeki bilgisayara localdeymiş gibi ping atabilrsin..yazıklarım işini görmez ise,sistemin hakkında birazdaha bilgi vermen gerekioyor.


    Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Temmuz/2007
    Erkek
    sen bağlanma, iş yerinde pc bağlansın. reverse connection rulez

    If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
Toplam Hit: 1373 Toplam Mesaj: 6