VPN - Remote Access
-
Ben is yerindeki bir bilgisayara vpn kurup ordaki dosyalara disaridan internet araciligi ile ulasmaya calisiyorum. Veya windows taki remote desktop da kurula bilir ancak isler biraz karisik.
Baglanmak istedigim bilgisayarin icteki adresi 192.168.0.xxx modeme gelen bos statik ipler var onlardan birisini kullana bilirim. Ancak modemden sonra firewall/router var. Bu gecisi nasil yapabilirim? Firewall a giren ip 63.101.xxx.49 bilgisayarin interenete girdigi ip 63.101.xxx.54.
Biliyorum biraz karisik oldu, aciklamami istediginiz bir yer varsa soyleyin.
-
anladıgım kadarı ile iş yerindeki bilgisayarına dışardan bağlanmak istiyorsun..işyerindede güvenlik duvarı var.
güvenlik duvarının markası neci la
güvenlik duvarına gelen IP demişssin nerden geliyor.farklı bi şubeniz ve arasında vpn varmı
-
eger microsoft server x surumundeki vpn i kullanacaksan iç tedariklerden birini veremezsin.
ayrıca bi ip havuzu olusturman daha hayırlı olucaktır.
ayrıca modemden gre47 protokolu yada (udp - tcp 1723 nolu port) acarak dediklerini yapabilirsin.
fw icin ne kullanıyosun?
-
kullandigim Firewall / vpn Route Finder, modeli RF560vpn.
modem motorola 3347.
Bu is biraz benim boyumu asar gibi gorunuyor ama bakalim. Isallah sizden aldigim biglilerle birseyler yapabilirim.
-
badass bunu yazdı:
-----------------------------
kullandigim Firewall / vpn Route Finder, modeli RF560vpn.
modem motorola 3347.
Bu is biraz benim boyumu asar gibi gorunuyor ama bakalim. Isallah sizden aldigim biglilerle birseyler yapabilirim.
-----------------------------hocam senin firewallun vpn client programı parlı 129$ yazmış adam..IPsec yapabilyorsun ama karşıdada senin cihazın aynıından olması gerekiyor.yada para ödemen gerekiyor.işin network tarafı şu şekilde olması gerekiyor.hemen hemen standart zaten.firewall içine gir.servisleri blul 3389 nolu servisi aç.ipye falan yönlendirmene gerek yok. servis yoksa kural oluşturman gerekioyr.internal kural yapacaksın eneblaedip rdp portlarını tanıtacaksın...yani dıraşrdan içeri girişler serbest rdp porttan diyeceksin..modemin bridge modda olmadıgı için ondada dmzi aktif et.IP adresi olarak iç makinanın adresini ver.dışardan modemin aldıgı wan IP adresi ile dışardan erişebilrsin.geçici bi süreliğine yapıyorsan 80 portunu kullanan programlarla (teamwiever) yine vpn modda erişebilir.iş yerindeki bilgisayara localdeymiş gibi ping atabilrsin..yazıklarım işini görmez ise,sistemin hakkında birazdaha bilgi vermen gerekioyor.
-
sen bağlanma, iş yerinde pc bağlansın. reverse connection rulez