VPN - Uzak Ağa Dahil Olmak ?
-
Müritler benim bir sorunum var.
VPN dediğimiz olay, kendi PC mize yeni bir network adaptörü ekleyerek, uzak networkteki bir ağa dahil olup, o ağdaki bilgisayarlarla localdeymiş gibi iletişim kurabilmektir.
Hamachi, teamviewer tarzı programların sağladığı vpn hizmeti ise 2 pc arasında secure network kurup, bu bilgisayarlara arasında data transferi sağlamakta.
Sorun şu :
yalnız bu programlarla kurulan vpn lerde 2 pc karşısındakinin networkune dahil olmadan sadece birbirlerleriyle iletişim kuruyor.
yani karşı networkteki bir servera veya başka bir IP alan cihaza erişemiyor.
Bunu sağlayan program varmıdır, ille de Microsoftun VPN ini mi kurmak lazımdır hocalar?
Bilen beri gelsin..
-
vpn virtual private network demek abicim burdan yola çıkarsan aslında dogru bir network ayarıyla sen uzaktan koca bir fabrikayı bile yönetebilirsin.Sadece ayarlamayı bilmen gerekiyor.Ben hep bu işin cisco router kullandım 3.parti yazılımla nasıl olur bilemem.bazı modemler destekliyor biraz google'ı kurcala şimdi yatmam lazım çok yorgunum yoksa yardım ederdim.
-
hocam en basit şekliyle açıkliyim:
2 pcde de xp yüklü. biri diğerinin ağına dahil olmak istiyor.
bunu nasıl yaparım onu soruyorum?
-
evet microsoftun vpn hizmetini kullanarak tüm makineleri birbirine bağlayabilirsin. yalnız bunun icin arkadasın dedigi gibi modemin GRE47 protokolunu desteklemesi lazım ( Eger sen modemden 1723 nolu portu actıgın zaman karsı makinede baglantı kuruldu falak kullanıcı adı sifre dogrulanamadı diyosa anlaki GRE47 destegi yok)
ben zyxel kullanıyorum bridge modda ayrıca fortigate FW kullanıyorum bulundugum sehirde kurumsal olarak 5 farklı noktadan baglantı saglanıyor, yazıcılar kullanılıyor, dosyalar paylasılıyor,db işlemleri yapılıyor.