Vpn Hakkında Birkaç Soru
-
Merhabalar;
Mozilla'da Dotvpn kullanıyorum,Amerika'ya falan bağlanıyorum,oradan giriyorum,bu bağlandığım ip'deki şahıs benim bilgilerime erişebilir mi acaba ? Erişebilirse ben bunu nasıl engellerim?
Ayrıca telefonda purevpn kullanıyorum,sonuçta banka uygulamaları falan yüklü,telefonda bunlara erişilebilir mi? Erişebilirse bunda da nasıl erişmesini engelleyebilirim sizce?
Ayrıca yurt dışındaki insanlar da bu vpn programlarını kullanıp benim ipme bağlanabilir mi ? Yani kimsenin ülke olarak Türkiye'yi seçeceğini sanmıyorum ama öyle birşey mümkün mü? mümkünse nasıl kapatabilirim?Renegadealien hocamın açtığı makale deki vpn programı satın alma işlemini falan yapmadan bu bilgileri öğrenmek istiyorum beyler bayanlar. Yardımcı olabilecek olan var mı acaba? Saygılar.
shivo tarafından 11/Oca/17 14:22 tarihinde düzenlenmiştir -
Öncelikle ücretsiz vpn kullanıyorsan girdiğin siteler vs reklam amaçlı firmalara satılır.
Dotvpn'i bilmem ama Zenmate'ye sordum sizden benim gerçek ip adresim istenirse ne olur diye. Alman yasaları gereği hiç bir ülke ile ip numarası paylaşımı yapmıyoruz dediler.
Banka uygulamasına ve siteye girerken VPN kapat. Daha önce başıma geldi VPN açık girmişim Garanti bankasında dakikasında online işlemleri ve kredi kartını dondurdu sonrasında telefonla arayıp bilgilendirme yaptılar.
Son sorunun cevabı ise o olayı bi tek Hola VPN isimli programda duydum. Programın lokasyonları arasında Türkiye'den tut, Kenya'ya kadar geniş bir ülke seçeneği vardı. Dedim herhalde her ülkeden tek tek sunucu alamazlar. Araştırdım meğerse eklentiyi kuranların internetlerini kendi aralarında paylaştırıyorlarmış. Adam benim ip numaram ile bi bok yese olay üstüme kalacak.
-
Bende bir şey sorucam : Geçenlerde manuel ücretsiz vpn kurdum bir süre kullandım sonra bilgisayarımdan bir sürü virüs çıktı normal şartlarda bilgisayarıma virüs bulaştıran birisi değilim sorum : VPN servisi bilgisayarıma virüs atabilir mi? Yoksa benden kaynaklı bir virüs mü kafam karıştı daha da free vpn servisi falan kurmadım:))
-
pure vpn ile VPN_Unlimited kullaniyorum sorun yok. VPN_Unlimited 6gün free veriyor.mac adresi değiişip giriyorum tekrar.
-
Free vpn ler genelde kullanıcıların çerezlerini alıp reklam amaçlı reklam kuruluşlarına veriyorlar. VPN demek Virtual Private Network yani özel kişileştirilmiş ağ demek. Bunu şöyle bişi diye düşün. Bir iş yerine gittiniz ordaki ağ kablosunu kendi bilgisayarınıza taktınız ve o ağa katıldınız. Kaç kişi var ağda biliyor musun? Ağı kullanan kullanıcıların ağda ne yaptığını biliyor musun? Free olduğu için zilyontane kullanıcı vardır. Bilgisayarına sızarlar mı sızmazlar mı kesin bişi diyemem. Rene üstadın sunduğu ücretsiz bir yazılım. Sadece yazılımı kullanmak için sana bir sunucu gerekecek. Evdeki bilgisayarına da kurabilirsin. Evdeki bilgisayarın üzerinden vpn verebilirsin sadece.