Vps E Dns Server Kurulumu
-
öncelikle merhaba.
yapmak istediğim şey bir dns server kurmak temel mantıkta gelen istekleri google dns den çekip öyle cevap verecek kafat arada www.axc.com gibi benim belirlediğim siteler geldiğinde benim belirlediğim yere yönlendirecek. bunu nasıl yapabilirim. kısaca
bir vps e dns server kurabilirmiyim ?
eğer kurabilirsem netür özelliklere sahip bir vps ve nereden alabilirim ?
vps e bu dns serverı kurup ayarlarını nasıl yapabilirim ?
-
Windows servere istersen her türlü kurarız dediğinide yaparız
Ama linux serverde hiç kurmadım anlatımları mevcut ama forumda
-
SeRDaR bunu yazdı
Windows servere istersen her türlü kurarız dediğinide yaparız
Ama linux serverde hiç kurmadım anlatımları mevcut ama forumda
hocam windowsda olabilir nerden başlıyoruz :)
-
windows vps'in varsa http://mayakron.altervista.org/wikibase/show.php?id=AcrylicHome kurabilirsin.
ben kendi pc'imde bile bunu kullaniyorum.
-
bir kaç site yönlendirmek için dns server kurmak ne kadar mantıklı o da ayrı mesele hocam
bu tarz işler için bence dns server kullanma hocam maddi külfet birde nerede kullanacağına bağlı nerde kulanacaksın şirketse okey?
dns başlı başına uzuzn bir mevzu ama kısaca yazayım serveri kurduktan sonra rollerden dns kuracaksın
her bir site için bir zone kaydı oluşturup nereye yönlendirmek istiyorsan onunla ilgili host kaydı girmen gerekiyor
bu kadar külefete girmem dersen abdulahın kisini dene
dns serverimdan ben örnek görüntü koyayımbenim dnsimi kullanan her kim varsa otomatik tahribat.com yazdığında otomatik google a yönlenecek ulan cem yılmazın ingilizce bilen elemanın pasaport kontrolünde patlaması gibi oldu benim kisi çiçeği burnunda MCP olduğum için :)
SeRDaR tarafından 15/Eki/14 23:09 tarihinde düzenlenmiştir