VPS Güvenliği, Güncelleştirmesi, Optimizesi Vs ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek

hayatımda ilk defa vps gördüm :| haliyle hiç bişey bilmiyorum az çok karıştırdım benim pc gibi işte pek bi farkı yok yönetmede filan yabancı değilim ancak şu optimize, güvenlik ve güncelleştirmeler aklıma takıldı.

sunucuyu kiraladığım yer kısıtlı teknik destek veriyor herşeyi bana bırakıyor. Vpsin ne olduğunu biliyorum az çok araştırdım ancak vps yönetimi gibi ince şeyler bulamadım gogıl amcada çoğu linux, cpanel üzerine anlatmış benimki windows ve plesk panel. sisteme filan baktım fazla bi güncelleştirmesi olduğunu sanmıyorum benim şimdi ne yapmam lazım bu güncelleştirmeleri nerden bulcam nasıl güncelleyecem sonuçta vps ortak kullanımda ben güncelleştirsem direk diğerlerini etkilemiyor mu? bu bildiğimiz sanal işletim sistemi üzerine kurulu dimi işletim sistemine yapacağım güncellemeler diğerlerini etkilemez sanırım? uzaktan windows update sitesinden oluyo mu bu iş? oluyosa hani böyle xp deki gibi yıldız mıldız çıkarmasın bi tarafıma kaçmasın yıldız :D

kısacası ben bu işten çakmıyorum ve web sitesi yayınlamada kullanacağım birisi bana olayı izzah ederse sevinirim :| aldığım gibi duruyor öyle hiç bi elleşme yapmadım makinanın donanım bilgisi felan gerekirse yazarım.

:|
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek
    bilen yok mu yani şimdi :| bi de bu web yayınlama durup duruyor internal server hatası veriyor yeniden başlatmam gerekiyor hep böylemi olacak bu :|

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Realist
    Realist's avatar
    Erkek

usta vps sanal diskdir.

Sana hdd den bir bölüm verirler onda istediğin herşeyi yapabilirsin.

güncellersen diğer vpsler etkilenmez. 

..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek
    peki güncelleme işi nasıl oluyor mesela işletim sistemini güncelleyecem direk windowsun güncelleştirme prosu veya sitesinden mi yapıyorum yani :/

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek
    Ben bu işin Linux için olanını para karşılıgı yapıyorum eminim aynısını windows için yapanda vardır önemli olan güvenilir adam bulmak

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek
    ne gerek var elimiz ayağımız tutuyor makine orda işte bi tık yapıcam güncelleyecek windowsu günceller gibi hem öğrenmişte oluruz başkalarına gerke yok :| günlerdir araştırıyorum .. güncelleme neysede şu zırt pırt web servisin durması deli edecek beni

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TR_ip
    TR_ip's avatar
    Erkek
    Hoca burda konusulcak konu değil uzun konu bu sekilde bosu bosuna topicin aq yariz  TR_ip@windowslive.com ekle istersen VPS sunucular - Dedicated sunucular vs.. hakkinda ne bilgi istiyorsan konusurz..  Uzatmaya gerek yok burdan..

Kontakt : TR_ip@tahribat.com
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek
    hm ben de demek bu yüzden gogılda fazla bişey bulamadım :| ok ekledim

Toplam Hit: 1760 Toplam Mesaj: 8