Vps Hostname Ayarı Nasıl Yapılır?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    overbite
    overbite's avatar
    Erkek

arkadaşlar elimde bir adet .com domain, bir adet ubuntu kurulu vps var. domaini daha önce almıştım ve ücresiz host veren bir yerden host ihtiyacımı karşılıyordum. domain panelinden dns ayarlarını bu ücretsiz host veren sitenin bana verdiği adreslere ayarladım ve host ve domaini sorunsuz kullanıyorum.

şimdi bir adet vps aldık, alırken hostname istedi **.yourdomain.com şeklinde, ben de sunucu.benimsitem.com yazdım oraya.

şimdi benim istediğim sunucu.benimsitem.com adresine girince vps'e yönlenmesi, www.benimsitem.com yazınca ücretsiz host aldığım yerdeki siteme yönlenmesi. bunu yapmak için tekrar domain paneline girdim ve orada name server ekle diye bir kısım vardı. oraya sunucu.benimsitem.com karşılığına vps'in ip adresini girip kaydettim fakat olmadı. sunucu.benimsitem.com a girince vps'e değil de host'un 404 sayfası çıkıyor. host paneline girdim orada subdomain açma kısmı var oradan da sunucu.benimsitem.com şeklinde subdomain açtım bana anlamsız gelmesine rağmen, zaten bu benimsitem.com/sunucu klasörüne yönlendiriyor. bir de host panelinde yönlendirme var oradan www.sunucu.benimsitem.com şeklinde vps'in ip adresine yönlendirebiliyorum fakat benim istediğim bu değil.

sanırım bu iş domain panelinden halledilecek fakat beceremdim, A record falan mı eklemem gerek? yardımlarınızı bekliyorum. herkese başarılar

ulan bir susar mısın?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    overbite
    overbite's avatar
    Erkek

up

ulan bir susar mısın?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Hacim vps in isletim sistemi ne? kontrol paneli nedir?

VPS alirken sana ip adresi vermis olmalari lazim muhtemelen 2 adet.

Bunlari hocam once domain aldigin yerde hostname olusturup bu iplerden birini oraya yazip kayit et.

daha sonra nameserver olustur.

orn:

ns1.benimsitem.com ip adresi 111.222.333.444

ns2.benimsitem.com ip adresi 111.222.333.445

daha sonra servera whm kurarken sana NS adreslerini sorguu adimda ns1 ve ns2 yi oraya yazarsin olur biter.

"Yer yuzunde hic bir pislik yoktur ki; altindan bir yahudi cikmasin" Adolf Hitler... "Turkiye de hicbir pislik yokturki altindan cemaat cikmasin" SniperScope "Nerede yavşak, hırsız varsa hepsi Allahçı" Fazil Say
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    byhewal
    byhewal's avatar
    Erkek

Kardesim. ne diye bukadar ugrasmissin anliyamadim. subdomain aciyorsun. cpanel ise siteadi.com/sunucu seklindede calisir sunucu.siteadi.com sekilndede calisir. yapamazsan pm at yardimci olayim sana

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    overbite
    overbite's avatar
    Erkek

arkadaşlar, cpanel yok, vps'in 1 adet ip adresi var, makinede sadece ubuntu yüklü ssh ile bağlanıyorum. domain'i ihs'den aldım oranın paneli, host ücretsiz host olduğu için paneli dandik ve kısıtlı. web sayfasını vps'de değil başka bir yerde barındırıyorum. o yüzden dns adresi olarak oranın bana verdiği adresleri girdim. sunucu.benimsite.com yazinca da o ücretsiz hosta gönderiyor fakat ben oraya değil de vps'in ip adresine yönlendirmesini istiyorum.

subdomain açınca yine ücretsiz hostun altına oluşturduğu klasöre gönderiyor benim istediğim yere veya ip adresine değil

edit:

domain panelinden A kaydı ekleyerek vps'in ip adresine yönlendirdim sorun çözüldü

overbite tarafından 30/Ara/12 02:46 tarihinde düzenlenmiştir

ulan bir susar mısın?
Toplam Hit: 3001 Toplam Mesaj: 5