VPS Tavsiye
-
Hocalar merhaba,
Orta düzeyde siteler barındıran IHS'den aldığımız bir VPS var.
Aylık 100 ₺ ödüyorduk biz buna.
Bugüne kadar pek de bir sorun çıkartmamıştı ama, son 2 haftadır mail sunucularında ciddi anlamda sıkıntı yaşadık.
Mail IP adresleri direkt olarak blockliste giriyor vs. Bunu destek ile görüştük, IP değiştirdiler. Sorun 2 gün için çözüldü, 3. gün yine patlak verdi falan, biz bunu değiştirmek istiyoruz.
VPS'i hangi şirket ile çalışalım? Orta düzey, hatta basit siteler barınıyor. Öyle çok çok kapsamlı siteler değil.
Bir öneride bulunursanız sevinirim.
Merdiven altı bir yer olmasın mümkünse.
-
digitalocean.com
atlantic.net
şahsen atlantic tavsiye ederim.
-
cankol bunu yazdı
digitalocean.com
atlantic.net
şahsen atlantic tavsiye ederim.
Hocam yerli bir şirket olursa, sevinirim.
Bunlarla iletişim falan sıkıntı şimdi ben strese girerim.
-
Biraz pahalı ama natro
-
alastyr nin iyi blacklist için c class ip alabilirsin birdaha düşmez ama alastyrde ben yaşamadım fiyatları ve desteğide uygun
-
Türkiye'de şimdiye kadar görüdğüm en iyi firmalardan bir tanesi ihs diğeri de turhost.
Natro'yu önermiş müridin bir tanesi, natroda güvenlik ön planda tutulduğu sanılarak sistemlerdeki birçok fonksiyonu devre dışı bırakmış adamlar.
Utanmasalar sadece html site barındıracaklar güvenlik nedeni ile, kesinlikle uzak durmalısın natrodan.
-
Tr'de seni mağdur etmeyecek ve istediğin zaman ip değişebileceğin firmalar, axer hosting , semele , yuztb bu firmaları ara görüş ancak senin istediğin vpsden farklı olarak mail hosting hizmeti
-
e-posta altyapısı için yandex'i kullan, e-postalar inbox'a düşşün.