Vps‘De Bir Site Nasıl Test Edilebilir?
-
Vps bir sunucuda iki farklı eticaret sitemiz var. Ikisinde aynı yazılım magento yüklü. Yazdigimiz tüm eklentiler dahi aynı. Tek farkı kullanılan temalar. Birisi 6 - 7 anlik hit ile cpunun anasını bellerken diğerinde hic birşey olmuyor. Biz sorunun temadan kaynaklandigi sonucuna vardik. Fakat yazılımı nasıl kontrol edebiliriz hic hir bilgimiz yok. Sunucuda bunu test edebilmemiz için tavsiye edebileceğiniz güvenli biryazılım var mı?
-
hocam httpd.conf içinde server-status ve extendestatus u açarsan monitoring ederek hangi dosya işlerken cpu yu ağlatıyor görebilirsin
kaparike tarafından 12/May/15 11:28 tarihinde düzenlenmiştir -
Dediklerini yaptım. Monitör almak istediğimde alttaki hatayı aldım
The server can not find the requested page:
5.2........./webstat (port 80)
Please forward this error screen to 5.2.....'s
Edit : Direk sunucu üzerinden yaptım. htop yükledim. Cpu'yu zorlayan lsphp5 olarak görülüyor. Ama bunu zorlayan hangi dosya onu nasıl göreceğim ?
lsphp5:/home/......../public_html/index.php
index.php'de çalışan bir sürü dosya var
necroshine tarafından 12/May/15 18:18 tarihinde düzenlenmiştir -
xdebug ile profilleme yapsanız?
-
xdebug ile nasıl prfilleme yapacağını pm den cevaplamayayım. Belki ihtiyacı olanlar olur buradan yazayım..
Hocam xdebug ın ayarlarında yani
php.ini dosyasının içinde [xdebug] şeklinde yer alıyor. Orada enable profiler diye bir seçenek var onu etkinleştir.O ayar yoksa kendin ekleyeceksin. Ayarın tam şekli şu şekilde olacak...
xdebug.profiler_enable = 1;
Bunu kaydedip sunucuyu yeniden başlattıktan sonra, php.ini dosyasını etkileyen scriptlerin her requesti daha yavaş çalışır. Ama yapılan her request analiz edilerek kaydedilir. Biraz site hit aldıktan sonra sitedeki profilleme bilgilerini analiz ederek, scriptteki hangi metodlar ne kadar sürede işlem yapmış görebilirsiniz. Bu sayede hatalı yerleri manuel olarak düzeltebilirsiniz. Profilleri aşağıdaki programlarla inceleyebilirsiniz. Peki profiller nerede bulunur? Ayarlarda buda tanımlıdır..
xdebug.profiler_output_dir = "dosyaların çıktığı dizin" -
Bunu yapmıştım. Fatal error verdi site.
log tutmasi için php.ini içinde belirttim Klasörde xdebug.log dosyası var. Hata verdiği için log dosyasında sadece giriş çıkışlar mevcuttu.
Edit büdüt : Örnekte vereyim log dosyasından
Log opened at 2015-05-13 13:25:23
I: Checking remote connect back address.
I: Remote address found, connecting to 94.122.164.122:9000.
E: Could not connect to client. :-(
Log closed at 2015-05-13 13:25:27
ikinci edit :
Hata belkide burada. php.ini ye eklediğim kodlar
zend_extension = /usr/local/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20090626/xdebug.so
xdebug.remote_log="/tmp/xdebug.log"
xdebug.profiler_enable = 1
xdebug.remote_enable=on
xdebug.remote_host=5.2.........
xdebug.remote_port=9000
xdebug.remote_autostart=1
xdebug.idekey=phpstorm-xdebug
üçüncü edit
Bu sefer bu şekilde yaptım
[xdebug]
zend_extension = /usr/local/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20090626/xdebug.so
xdebug.default_enable = "on"
xdebug.profiler_append = 0
xdebug.profiler_enable = 0
xdebug.profiler_append_trigger = 0
xdebug.profiler_output_dir = "/tmp/"
xdebug.phpstorm_output_name = "xdebug_profile.%p"
xdebug.remote_log="/tmp/xdebug.log"
xdebug.profiler_enable = 1
xdebug.remote_handler = "dbgp"
xdebug.remote_host = "5.2.82.65"
xdebug.remote_port = 9000
xdebug_trace_output_dir = "/tmp/"
xdebug.remote_connect_back = On
sonuç alttaki resim
http://i.hizliresim.com/qYE9dB.png
Dördüncü edit :
zend_extension php.ini de iki farklı yerde kullanmışım o yüzden bu hatayı veriyormuş.
necroshine tarafından 14/May/15 00:59 tarihinde düzenlenmiştir -
Hocam xdebug'ın kurulumu, .so kütüphanesi (windows için dll dosyası) uyumsuz olabilir. Xdebug'ın resmi websitesindeki yönergelere uygun bir kurulum yapmayı deneyin sıfırdan.
-
DrKill bunu yazdı
Hocam xdebug'ın kurulumu, .so kütüphanesi (windows için dll dosyası) uyumsuz olabilir. Xdebug'ın resmi websitesindeki yönergelere uygun bir kurulum yapmayı deneyin sıfırdan.
Kendi sitesindeki dosyaları kurdum. Sorunu çözdüm. Teşekkür ederim.
dediğim gibi php.ini de hata yapmışım. iki farklı zend_extension =
kullanmışım.
birisini iptal ettim. 250 mb log dosyasını oluşturdu.
Demek ki xdebug ile vps test ediliyormuş
log dosyasını da WinCacheGrind ile okuyabiliyorsunuz.
necroshine tarafından 14/May/15 01:33 tarihinde düzenlenmiştir