Vps'de VNC Server İ Etkin Kullanmak
-
Hocalar Aranızda vnc server kuran kullanan varmı ya da hakkında bilgi sahibi olan
elimde kıytırırktan 256 mb ram li centos kurulu 10 gb alanı olan yıllık 20-30 lira gib i çok ucuza aldığım sadece vpn olarak kullandığım tek index bulunan bir site barındırdığım vps ye vnc server kurdum uzaktan bağlanıyorum fakat epey kasma vs söz konusu bunda ram'in etkisinin yanı sıra işletim sistemininde bir etkisi bulunur mu?
bu vps nin günün doluyor digitaloceanden bir makine almayı düşünüyorum da sizce bundan yani vnc den iyiy verim almam için ram i en az kaç kullanmalıyım -
digitalocean 512 mblığı kullanıom bayadır, ufak tefek kasmalar oluo tabi bunda da
debian 7 x64 e kendim elle xfce kurdum tightvncserver kurdum, autoselcut die bişi keşfettim sonradan,
onunla clipboard senkronizasyonda yapabiliom artık (kendi pcmde kopyala dediğimi linux'e yapıştırabiliom)
ocak ayında promosyon 10 dolar verio olması lazım. al istersen (paypal 5 dolar veya kredi kartı eklemen lazım aktif olması için)
sıkıntı çıkarsa yardımcı oluruz hacı
he bi de şunu söliyim, ne kullandıgına da bağlı. debian + xfce + sadece firefox açık = 200-250 mb ram
YekteranBaymedir tarafından 18/Oca/14 15:57 tarihinde düzenlenmiştir -
Ram'i artırdım 1 gb a iyi geldi eskisinden az kasıyor
sistem CentOS 5 64-bit
SeRDaR tarafından 18/Oca/14 22:41 tarihinde düzenlenmiştir
budgetwm.com digitalocean dan daha ucuz buldum hocam hizmetde de sıkıntı görmedim
bu arada autoselcut olayını biraz açar mısısn hocam -
http://www.tahribat.com/Forum-Egitim-Digitalocean-Masaustu-Vnc-Kurulum-189465/
şurda anlattıgım olay
sadece şuraya baksan yeterli:
autocutsel paketini kur (yum'la kurarsın işte)
vncserver daha önce çalıştırdıysan bir defa (çalıştırmadıysan çalıştırıp kapat)
~/.vnc/xstartup dosyasına
autocutsel -fork
satırını ekleyip kaydedeceksin (nano ~/.vnc/xstartup)
ne kadar üstlere eklersen o kadar iyi. bazen ben sonuna ekliyorum çalışıyor, bazen çalışmıyor.
o yüzden üstlere bi yere eklemende fayda var.
-
Daft bunu yazdı
http://www.tahribat.com/Forum-Egitim-Digitalocean-Masaustu-Vnc-Kurulum-189465/
şurda anlattıgım olay
sadece şuraya baksan yeterli:
autocutsel paketini kur (yum'la kurarsın işte)
vncserver daha önce çalıştırdıysan bir defa (çalıştırmadıysan çalıştırıp kapat)
~/.vnc/xstartup dosyasına
autocutsel -fork
satırını ekleyip kaydedeceksin (nano ~/.vnc/xstartup)
ne kadar üstlere eklersen o kadar iyi. bazen ben sonuna ekliyorum çalışıyor, bazen çalışmıyor.
o yüzden üstlere bi yere eklemende fayda var.
bütütn paketleri kurdum zaten vncserveride uzuzn zamandır kullanıyor zaten de
bu senin anlattığın olay hakkında nette okuduğum açıklamalarda o satır ekleneceği yazmıyordu göremedim hıcam o yüzden olmayınca açar mısın dedm
teşekkür ederim hemen deneyeyim bakalım -
bütütn paketleri kurdum zaten vncserveride uzuzn zamandır kullanıyor zaten de
bu senin anlattığın olay hakkında nette okuduğum açıklamalarda o satır ekleneceği yazmıyordu göremedim hıcam o yüzden olmayınca açar mısın dedm
teşekkür ederim hemen deneyeyim bakalımhacı abi konudaki müridin dediği de güzel çözüm bak, xrdp paketini kurarak windows uzak masaüstü programıyla da bağlanabilirsin.
onda copy paste olayını denemedim bi dene bakalım.
YekteranBaymedir tarafından 18/Oca/14 23:41 tarihinde düzenlenmiştir