WCDMA (UMTS) Fiziksel Kanalları
-
WCDMA (UMTS) Kanalları (UMTS Channels)
1-) Fiziksel Kanallar (Physical Channels)
2-) İletim Kanalları (Transport Channels)
3-) Mantıksal Kanallar (Logical Channels)
Fiziksel Kanallar ile ilgili bilgi toplamam gerekiyor.
Araştırdığımda UTRAN (UMTS Terrestrial Radio Access Network) diye bir şey çıktı.
Bunun altında ben Node B, BSS, MSC, GMSC gibi yapıları mı yazmam gerekiyor, fiziksel kanallarda tam olarak neyi araştırmam gerektiğini anlayamadım.
Varsa aramızda haberleşmeci WCDMA'nın Fiziksel Kanallarından bahsederse sevinirim, teşekkürler. :)
-
Akşamcılara up olsun. :)
-
http://forum.donanimhaber.com/showProfile.asp?memid=833899
Hocam bu adamla iletişime geç bilgilidir bu konularda.
-
pSkpt bunu yazdı
WCDMA (UMTS) Kanalları (UMTS Channels)
1-) Fiziksel Kanallar (Physical Channels)
2-) İletim Kanalları (Transport Channels)
3-) Mantıksal Kanallar (Logical Channels)
Fiziksel Kanallar ile ilgili bilgi toplamam gerekiyor.
Araştırdığımda UTRAN (UMTS Terrestrial Radio Access Network) diye bir şey çıktı.
Bunun altında ben Node B, BSS, MSC, GMSC gibi yapıları mı yazmam gerekiyor, fiziksel kanallarda tam olarak neyi araştırmam gerektiğini anlayamadım.
Varsa aramızda haberleşmeci WCDMA'nın Fiziksel Kanallarından bahsederse sevinirim, teşekkürler. :)
WCDMA EU adi UMTS icin physical channel dedigi aslinda radio layer kismi.
Onda da spesifik bilgi ariyorsan utra-fdd (w-cdma) ve utra-tdd td-cdma kisimlarini incele. Alt basliklarla bitleri (Dedicated physical data channel) icin acikla. Detayli anlatirdim ama vaktim yok.
Mobile Communications kitabi vardi jochen schiller'in. Onda chapter 4 ya da 5 tam hatirlamiyorum. Bunlarin cogunu anlatiyor onu oku. Eger suresi varsa haftaya falan baya detayli yazabilirim.
-
@musdawdaf Teşekkürler. :)
Kitabı buldum UTRA-FDD ve UTRA-TDD kısımlarına bakacağım.
17 Mayıs'a kadar teslim etmem gerekiyor ama tabi bir de Türkçe bilgi lazım bana. :)
@mkyb iletişime geçtim henüz geri dönüş yok. :)
pSkpt tarafından 09/May/16 22:45 tarihinde düzenlenmiştir -
http://www.radio-electronics.com/info/cellulartelecomms/umts/umts-wcdma-channels.php
Bu yukaridaki linkte 3.bolumde fiziksel kanallar yer aliyor. Fiziksel kanal icin bss msc gmsc'ye girmene gerek yok. Linkteki kanallari uplink/downlink,downlink ve uplink seklinde gruplayıp yazabilirsin. Bu sekilde yazarsan fiziksel kanaldaki mapping olayini da hemen cozersin. Multi access olarak fdd ve tdd kullabilabilir. Fiziksel kanali cagri akisi olarak dusunebilirsin. Bir cagri olusurken neler olup bitiyor cevaplari buradaki kanallarda. Aslinda guzel bir cagri senaryosu bulup onun uzerinde anlatsak daha guzel olur. Su an mobilim ona yarin bakayim.
-
cicosz bunu yazdı
http://www.radio-electronics.com/info/cellulartelecomms/umts/umts-wcdma-channels.php
Bu yukaridaki linkte 3.bolumde fiziksel kanallar yer aliyor. Fiziksel kanal icin bss msc gmsc'ye girmene gerek yok. Linkteki kanallari uplink/downlink,downlink ve uplink seklinde gruplayıp yazabilirsin. Bu sekilde yazarsan fiziksel kanaldaki mapping olayini da hemen cozersin. Multi access olarak fdd ve tdd kullabilabilir. Fiziksel kanali cagri akisi olarak dusunebilirsin. Bir cagri olusurken neler olup bitiyor cevaplari buradaki kanallarda. Aslinda guzel bir cagri senaryosu bulup onun uzerinde anlatsak daha guzel olur. Su an mobilim ona yarin bakayim.
Hocam verdiğin linkte aslında ana hatlarıyla listeleyip anlatmış onu Türkçe'ye çevireyim ben önce elimde bulunsun.
O başlık altındaki tüm channelleri bulup çevirmeye kalksam bayağı bi zaman gerekir sanırım. :)