Web Den Çıktı Alma PHP/Jquery Fark Etmez
-
Hocalarım elimde 1 adet zebra fiş makinası var.
ve ben bu fiş makinasına bluetooth ile laptop dan veri çıkarmak istiyorum...
Web de olması gerekiyor. Bunu web den halledebilir miyim ? elinizde bir kaynak yada yardımcı olabilecek birileri var mıdır acaba :)
-
Bluetooth ile bağlantı yaptığımda COM9 portunu gösteriyor.. ve yazıcının şifresi 1234 sanırım şifreyi girmediğimden hata alıyorum ama şu kodda şöyle bir hata alıyorum..
<?php $fp = fopen('COM9', 'w+'); if(!$fp){ echo"Port not accessible"; }else{ echo"Port COM1 opened successfully"; }Warning: fopen(COM9): failed to open stream: Permission denied in C:\xampp\htdocs\MhmdAlmzLearnPhp\yazdir.php on line 2
Port not accessible -
Diyelim sen dışarıdasın yazdır dediğinde senin sunucuna bağlı yazıcıdan mı çıktı almak istiyorsun?
değilse normal tarayıcıda iken ctrl+p dediğinde sisteminde kurulu olan yazıcıdan çıktı alamiyormusun? -
masteryoda , hocam yazıcı değil ki tam olarak bu. Yani aygıtı ekliyorum yazıcı olarak görüyor fakat serial printer olarak görüyor. Normal birşey yazdıramıyorsun buna diye biliyorum.. yani normal yazıcı gibi değil
-
marka model yazabilirmisin normal bir şey yazdıramıyorsun derken ne işe yarıyor bu cihaz. barkodmu basar kartmı basar veri çıkarmak istiyorum demişsin veri ne olarak çıkacak bu cihazdan?
-
Hocam avuç içi yazıcısı
window print dediğimde sağdan soldan çok boşluk bırakıyor yani tam hakim olamıyorsun basılacak şeye..
bahsettiğim gibi Seri porttan gönderebilirsem veriyi kolaylıkla basabilirim istediğim şeyi. Tasarımı yaparım ama aksi halde olmuyor.
Normal yazıcı görevi görüyor ama print ettiğim şey büyük çıkıyor sağ sol boşlukları çok fazla . punto ayarlarını bilmiyorum yani standart puntolarını vs vs..
-
https://yadi.sk/d/t-twN6cd3EEwy9
ufak bir uygulama yaptım width 8 cm height 6 cm bir rapor tasarladım fastreportla linkteki uygulama ile bir çıktı almayı dene en boy v.s ayarlarını değiştirmek istersen dizayn et buttonuna basıp file page setings üzerinden değiştirisin bakalım öyle çok boşluk v.s olacakmı. -
MhmdAlmz bunu yazdı
Hocam avuç içi yazıcısı
window print dediğimde sağdan soldan çok boşluk bırakıyor yani tam hakim olamıyorsun basılacak şeye..
bahsettiğim gibi Seri porttan gönderebilirsem veriyi kolaylıkla basabilirim istediğim şeyi. Tasarımı yaparım ama aksi halde olmuyor.
Normal yazıcı görevi görüyor ama print ettiğim şey büyük çıkıyor sağ sol boşlukları çok fazla . punto ayarlarını bilmiyorum yani standart puntolarını vs vs..
Normal yazici o:) sadece kagit ayarlarini duzgun yapman gerekiyor.
İzin sikintisi o. İsletim sistemi izin vermiyor. Apacheyi windowstaysan system haklariyla calistirmayi dene.
Seri porttan veri yollarsan kafayi yersin buyuk ihtimalle. Ugrasmaya degmez. Pdf.js gibi bir sey vardi on the fly pdf olusturan. Pdf olustur, normal cikti al. Sadece kagit ayarlari dogru olsun.
-
Masteryoda, hocam araştırdım css tasarımı ile güzel bir tasarım yaptım session a json kaydedip yazdır ekranına gelince window.print ediyorum çakıp geçiyorum
YeniHarman ne bileyim abi herşeyi üslubuna göre yapmak gerekiyor diye şeettim :D zaten pek bişey bulamadım halledildi yazıcı olarak kullanıyorum :D driver yükledim yetmedi birde utilies yüklemek gerekiyormuş onu indirdim okey verdi :D
MhmdAlmz tarafından 19/Şub/17 03:14 tarihinde düzenlenmiştir