Web İle İlgili Birkaç Soru?
-
Müridler benim birkaç sorum olacak ;
1) Hazırladığım sitenin butonları fare üzerine geldiği anda değişmesi gerekirken ne hikmetse fare üzerine geldikten belli bir süre geçtikten sonra değişiyor.Anladığım kadarıyla sayfa yüklenirken değilde fare butonun üzerine geldiğinde butonun ikinci halini yüklüyor.Nasıl düzelir?
bilgi : Bu olayı frontpagede hazırladım önce butona ait 2 gif oluşturdum ve frontpageden fare üzerine gelince resmin değişmesini istedim.
2) Hazırladığım site mozilla firefoxta tanımlanamaz derede bozuk görüntüleniyor.Gidermenin yolu varmıdır?
3) Google'a siteyi nasıl kayıt ederim? Freehost olması kayıt olmasına engel mi? Listebaşı çıkması için özel bir prg veya öneriniz varmı?
site : www.osmangazi3a.tr.cx
-
Pardon ama farkına varmadan çok zor bi soru mu sordum?
-
ne hikmetse bir soru sorupta cevap alamıyan herkes ilk bunu söylüyor neyse....
Sorularının cevaplarına gelince ilk sorunda bir hata var sanırım bir sayfa yüklenirken demişsin
javascripte bu işi yapan 2 ayrı fonksiyon vardır biri onload(sayfa yüklenirken) öbürüde onscroll'du (üstüne gelince) bunların özellikleri olamlı kodda onlarla oyna
Firefox Opera IE ayrı css yorumlama motorları kullanırlar eger düzgün görünmesini istiyorsan her site için ayrı DOM ve css yazıcaksın yada oturup ortak bir tane düzgün elle yapıcaksın frondpage IE bazlı oldugu için firefoxta sorun çıkartır Dreamweaver kullan ve sürekli hepsinde kontrol et....
Son sorun google seni bulur.... -
1) Butonlarındaki resimler üzerine gelince yüklendiği için 1-2 snlik geçikme oluyor
2) Gidermenin yolu basit. Sıfırdan yapıcaksın sağdan soldan kodlar kullanmayacaksın. Kullanacaksanda Dreamweaver'in script debug olayıyla hatalı yerleri bulup düzeltmen lazım uzun iş.
3) meta tag diye araştır nette. siteni en iyi tanımlayan kelimeleri ekle.
not: bursanın neresinde len bu osmangazi lisesi :D bende bi bursalı olaraktan bi sorim bakim
-
Heeee çoh zor bi soru sordun gardaş bence sen birdefaya mahsus arama özelliğini kullan tbtnin zaten cevap bulacaksın ama neden hemen konu açıp kimse cevap vermiyor diye insanları bir şekilde töhmet altında bırkamaya çalışır tarzda yazılar yazıyorsun?