Web Programcılığı Hakkında.
-
Arkadaşlar daha önce de sormuştum "programlamaya hangi dille başlamalıyım?" diye ama o zaman ne üzerine çalışacağımı bilmiyordum. Şimdi kararımı verdim. Çoğunlukla Linux kullanacağım ve web programlama ile uğraşacağım. Bu konuda yapmam gerekenler ne? Yani hangi dilleri öğrenmeliyim, hangi programları kurup onlardan yararlanmalıyım?
İlk 10 sayfasına göz attığım bi kitap vardı sabah elimde. 4. baskısı Nisan 2005'te yapılmış: "PHP İle Web Programcılığı".
O kitapta PHP ile ilgili olarak;
"Hız açısından en büyük rakibi olarak gösterilen ASP'ye %400'lere varan bir fark atarak ASP'yi rakip defterinden silmiştir." cümlesi kullanılmış?
Acaba PHP ile mi başlasam? Tavsiyelerinizi bekliyorum.
-
Ingilizce ile basla , hoca php napacan git aspx neyim ogren ilerde para kazanirsin bari.
-
php iyidir , ekmek yersin bakma compüye .net okadar kolay bi değil. php 1-2 ayda çıkar. yani artık yazarsın.
ama öle %400 falan hikaye.phpbb forumun bu siteden %400 daha hızlı işleyip,açılması gerekiyor bu mantıkla saçmalamışlar.
-
Php ile yaptığın şeyleri Asp ile yapabilmen için kıçını yırtman gerekir.
Php o kadar basit bir dilki Hiçbir Asp ci haz almaz.
Ben de almıyorum.
Sonuna kadar Asp.
-
her kafadan bir ses cıkıcak bence sen iyice araştır birisinde karar kıl..gidipte asp php bir sürü dile atlar kafanı karıştırırsın...önce html ve css yi iyice ögren benim tavsiyem phpdir cok rahat bir dil bana göre yanınada javascript kasarsın az istersen flash actionscript ve php ilede cok güzel işler cıkarabilirsin
-
Ben kullanırken o kadar hız farkı göremedim.
-
önce HTML ve javascript öğren.Ondan sonra karar ver PHP mi ASP mi.
-
Javascript windows için diye duymuştum ama ben Linux ağırlıklı çalışmak istiyorum. Bu konuda neler düşünüyorsunuz?
-
ilk aldıgım kitapdır:)kitapda o cümle ucu acık bırakılmıs...%400 dediği hız farkı kodları tek tek ele alınca öle oluyor diye dusunuyorum..php her gun gelişen bir dildir...tavsiye ederim....zend.com "u ziyaret et bi id al...
asp nin asp.net i varsa php nin "Pear"i" var:)