Web Programlamaya Yeni Başlayan Birinin Sorularına Cvplarsanız Sevinirim
-
Selam,
1.Bir aydır html çalışıyorum.table,frame,form,metin düzenleme,listyeleme vs.. yapmayı öğrendim.Bu kadar süre ve bilgi yeterli mi?php,asp vs..diğer dillere geçebyim mi yoksa biraz daha mı kasıyim?elimdeki kaynakların hepsini bitirdim.hepsi zaten aynı şeyi gösteriyor.o yüzden eksik mi çalıştım bilemiyorum.
2.Kimseye sormadan html'den başladım doğru mu yapmışım?
3.Html'den sonra neye başlıyim?Asp?Php?Css?Java?
4.Bide işinin ehli programcılardan çalışma taktığı isteyeceğim.
Saygılar.
-
hocam bak web programlama için html + css + php birazda java yeterli diye düşünüyorum ama bunlar ile klasik siteler yapabilirsin web 2.0 olayı için flash ve photoshop bilmen şart.
-
hereisnopeace bunu yazdı:
-----------------------------
Selam,
1.Bir aydır html çalışıyorum.table,frame,form,metin düzenleme,listyeleme vs.. yapmayı öğrendim.Bu kadar süre ve bilgi yeterli mi?php,asp vs..diğer dillere geçebyim mi yoksa biraz daha mı kasıyim?elimdeki kaynakların hepsini bitirdim.hepsi zaten aynı şeyi gösteriyor.o yüzden eksik mi çalıştım bilemiyorum.
2.Kimseye sormadan html'den başladım doğru mu yapmışım?
3.Html'den sonra neye başlıyim?Asp?Php?Css?Java?
4.Bide işinin ehli programcılardan çalışma taktığı isteyeceğim.
Saygılar.
-----------------------------1-Hocam 1 ay mı :S ben 1 gün html'e baktım ondan sonra kodlamaya başladım.. HTML ile o kadar vakit harcamak çok saçma..
div olayını iyice öğrenmeye bak..
2-Htmlden başlamak en akıllıca bi haraket :)
3-Bence php'ye başla... CSS o kadar komplike bişi değil, lazım oldukça öğrenirsin zaten..
4-Bi tane düzgün php kitabı bitir ondan sonra tam donanımlı bi blog yazmaya çalış bence ;)
Edit: Bu arada java dediğin javascript ise, ona da fazla kasma lazım oldukça öğrenirsin mantığı basit zaten, programlama bildikten sonra her türlü yaparsın :)
-
html yi iyice kavra divleri falan. sonra css ye geç. sonra javascripte geç. sonra php çak üstüne.sonrada ajax çaktın mı tamamdır. zaten ajax javascriptin üstünde bişi
-
teşekkürler arkadaşlar.keşke daha önce açsaymışım başlığı:(
neyse... dreamweaver,frontpage,flash,fireworks biliyorum.kursuna gitmiştim.şu an tek isteğim şu web programlayı öğrenmek.O zaman tavsiyeniz üzerine css'e geçiyorum.netten yavaş yavaş yardırıyim.
-
Gerçekten iyi bir web programlamacısı olmak istiyorsan !
1- Html
2- Xhtml
3- Dom
4- Dhtml
5- Css
6- Client Side Script (Javascript olabilir)
7- Server Side Script (php olabilir)
Bu sıralamayla gidersen olayı tam kavrayım dersen en az 1 yılın var..
(1günde html öğrenen arkadaşım html 3.2 versionu ile 4 , 4.1 versiyonu arasındaki bir farkı söylesin sonrada bu sebepten kaynaklanan html taglarında hangileri hangi browserlara göre uyumlu hangileri evrensel hangileri Xhtml standardında bunlar söylesin sonra yazdığı bir html yada css 'i validate etsin tabi biliyorsa ne demek olduğunu alnından öpücem ayrıca kendine web programcısıda demesin palavracı çok bilmiş desin..)
- Tavsiyelere gelince
- Sakın aceleci olma zaman nasıl olsa geçicek sen acele edeceğine en iyi verim almayı dene
- çok oku ve kendin yazıp dene sakın kopyala yapıştır yapma..
- anlamadığın öğrenmek istediğin kısımları mutlaka kurcala, sor ama cevabı öğren
- sonrada bi proje yapmayı dene işte o zaman geliştiğini hissedersin.
Kolay gelsin...
-
eee c# ?
-
ben sana şöyle bi tavsiyede buluniyim php yerine c# öğren. Nedenine gelince php bilen bir adamın aldığı paranın yaklaşık 2,5 katı para alırsın. Çünkü php ayağa düştü artık herkes php biliyo ama c# çıktığından beridir popülerliğini koruyo. Madem bişey öğrencen milletin az bildiği şeyi öğrenki para kazanabilesin :)